Φροντίδα πρόωρων μωρών: συμβουλές για την αποχώρηση από το μαιευτήριο

Επιτέλους μπορείτε να πάρετε το πρόωρο μωράκι σας σπίτι. Λίγη προετοιμασία θα σας κρατήσει οργανωμένους και συγκεντρωμένους στο να εντάξετε και να τακτοποιήσετε το νεοφερμένο μέλος στο σπιτικό σας.

Να κρατάτε αρχεία.

Χρησιμοποιείστε ένα ντοσιέ με τρεις κρίκους που θα κρατά στη θέση τους όλα τα σημαντικά αρχεία και έγγραφα για τον πρόωρο τοκετό σας. Θα χρειαστείτε να ανατρέξετε σε αυτές τις πληροφορίες για μελλοντικές επαναληπτικές εξετάσεις, τεστ και ραντεβού.

Η σημασία του γιατρού.

Το πρόσωπο κλειδί σε αυτό το επαναληπτικό πλάνο είναι ο βασικός παιδίατρός σας. Ρωτήστε τις νοσοκόμες και τους νεογνολόγους του νοσοκομείου για βοήθεια εάν δεν έχετε επιλέξει ακόμη βασικό παιδίατρο. Ο γιατρός αυτός, θα επιβλέπει τα ιατρικά αρχεία του παιδιού σας και θα σας βοηθά να παρακολουθείτε όλους τους ειδικούς, τα προγράμματα και τις συστάσεις που θα χρειαστεί το παιδί σας. Πηγαίνετε μαζί με κάποιον που εμπιστεύεστε και νιώθετε άνετα.

Επαναληπτικές επισκέψεις.

Οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων που φρόντισαν το παιδί σας κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο θα θελήσουν να το εξετάσουν ξανά. Προσέξτε να σημειώσετε όλα τα ονόματα, τους αριθμούς τηλεφώνων και τις διευθύνσεις όσο είστε ακόμη στο νοσοκομείο. Μπορεί να τρέχετε από τον ένα ειδικό στον άλλο, αλλά να μην ξεχνάτε να βρίσκετε τον απαραίτητο χρόνο για να απολαμβάνετε και να θαυμάζετε το μικρό σας θαύμα. Μπορεί να χρειάζεται ειδική φροντίδα, αλλά το καλύτερο πράγμα για εκείνο τώρα, είναι η γεμάτη αγάπη αγκαλιά της οικογένειάς του!

Συγκατάθεση στη χρήση cookies