Ποια λάθη είναι καλό να αποφεύγουν οι γονείς στις διακοπές με το παιδί

Υπό κανονικές συνθήκες, οι διακοπές με το παιδί ταυτίζονται με ξεκούραση, χαλάρωση, διασκέδαση και γενικά, ευδαιμονία. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει, αλλά αντίθετα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις που μας βγάζουν εκτός προγράμματος. Είναι οι περιπτώσεις εκείνες που υποκύπτουμε σε «λάθη», μικρότερα ή μεγαλύτερα, τα οποία είναι καλό να αποφεύγουμε γενικά και ειδικά στις διακοπές. Ας δούμε ποια από αυτά, αλλά και το γιατί και το πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε.

Χάνουμε τη ρουτίνα του παιδιού

«Στις διακοπές θα έχουμε πρόγραμμα», σκεφτόμαστε, αλλά η αλήθεια είναι πως δύσκολα το τηρούμε. Αυτό όμως, ειδικά με τα παιδιά που έχουν συνηθίσει στο πρόγραμμά τους, ενδέχεται να μας δυσκολέψει ακόμα περισσότερο. Τα παιδιά, έως τη νηπιακή ηλικία, χρειάζονται τη ρουτίνα τους, που τους δημιουργεί ασφάλεια. Το να «τραβήξουμε» τις ώρες ύπνου ή φαγητού, προκειμένου να παρατείνουμε τη διασκέδαση, με περισσότερο χρόνο στη θάλασσα ή την ταβέρνα, μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα: Το παιδί μας να αναστατωθεί και να αρχίσει να παραπονιέται. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει πως όσο βρισκόμαστε σε διακοπές, πρέπει να ακολουθούμε πιστά το πρόγραμμα του σπιτιού, αλλά ότι την κάθε αλλαγή οφείλουμε να την κάνουμε ομαλά.

Δεν προετοιμαζόμαστε όπως χρειάζεται

Η προετοιμασία και η σωστή οργάνωση αποτελούν πολύ σημαντικούς παράγοντες για να ευχαριστηθούμε τις διακοπές μας στο έπακρο. Για παράδειγμα, υπολογίζουμε σωστές ποσότητες από τα απαραίτητα που χρειάζεται το μωράκι μας, ανάλογα με τις ημέρες που θα διαρκέσουν οι διακοπές μας, ώστε να μη «ξεμένουμε». Γνωρίζουμε, λοιπόν, ότι θα χρειαστούμε τα Pampers® Premium Care Pants™, που είναι οι πάνες που προτιμούμε διότι με την καινοτομία Stop & Protect Pocket προλαμβάνουν τις ανεπιθύμητες διαρροές και κρατούν το παιδί καθαρό και στεγνό ακόμα και επί 12 ώρες. Ακόμα, εφαρμόζουν εύκολα και αφαιρούνται εξίσου εύκολα -εξαιρετικό πλεονέκτημα, ειδικά για τις διακοπές.

Οικογένεια στην παραλία

Ξεχνάμε τα απαραίτητα στην παραλία

4 πράγματα είναι τα απολύτως απαραίτητα όταν πηγαίνουμε στην παραλία με το μικρό μας: Το νεράκι του, το αντηλιακό του, τα παιχνιδάκια του και τα Pampers Splashers του, οι ειδικές πάνες που εφαρμόζουν σαν μαγιό, προστατεύουν με την αξιοπιστία των Pampers και μας παρέχουν ασφάλεια από κάθε διαρροή, όσο βρίσκεται στο νερό. Αυτά θα είναι τα πρώτα πράγματα στο check list μας πριν από κάθε εξόρμηση προς την παραλία, ενώ για επιπλέον tips και συμβουλές για το τι θα χρειαστούμε, μπορείς να δεις το άρθρο εδώ.

«Απαιτούμε» συνέπεια

Οι ιδανικές διακοπές για εμάς ενδέχεται να μην ταυτίζονται με όσα θέλει το παιδί μας να κάνει. Ειδικά στη νηπιακή ηλικία, τα παιδάκια μπορεί να εκνευρίζονται, να θυμώνουν και να δυσαρεστούνται με αφορμές που μας φαίνονται εντελώς παράλογες εκείνη τη στιγμή. Το «μυστικό» είναι να μπούμε εκείνη την ώρα στη θέση τους. Λίγο η αλλαγή περιβάλλοντος, λίγο η εξάντληση που μπορεί εύκολα να προέρχεται και από τη διασκέδαση και την καλοπέραση, ακόμα και μία πείνα που προκύπτει ξαφνικά, μπορεί να κάνουν ανήσυχο το μικρό μας. Ας παραμείνουμε ψύχραιμοι, ας το πάρουμε μία αγκαλιά και ας το καθησυχάσουμε, προσπαθώντας να καταλάβουμε παράλληλα τι είναι αυτό που θέλει ή εκείνο που το ενοχλεί και το κάνει να παραπονιέται.

Μαμά με μωρό στην παραλία

Στις διακοπές με το παιδί μπορούν να προκύψουν μία σειρά από απρόοπτα, είναι στο χέρι μας όμως το πως θα τα διαχειριστούμε. Ό,τι κι αν συμβεί, μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε με ηρεμία, ψυχραιμία και πάνω από όλα, με απέραντη αγάπη!

Συγκατάθεση στη χρήση cookies