Με τον μπαμπά στην παραλία: Όσα αξίζει να έχει μαζί του για να περάσουμε όλοι καλά!

Μία από τις πιο όμορφες και ουσιαστικές εμπειρίες που μπορεί να «χτίσει» μία οικογένεια με το παιδάκι της, είναι να απολαύσουν μαζί μερικές στιγμές ανεμελιάς στην παραλία. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύ σημαντικό, η τσάντα παραλίας να είναι πλήρως εξοπλισμένη, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλεπόμενα, αλλά κυρίως τα απρόβλεπτα περιστατικά, που μπορεί να συμβούν στη θάλασσα, μέσα και έξω από το νερό.

Ειδικά με τα παιδάκια που είναι σε ηλικία που στέκονται ή κάνουν τα πρώτα τους βήματα, αλλά και αργότερα, στα δύο και στα τρία τους χρόνια, που θέλουν να κινούνται διαρκώς και να εξερευνούν τα πάντα, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλες τις καταστάσεις -και τότε πραγματικά δεν έχουμε κάτι να φοβόμαστε- ακόμη και στην περίπτωση που η εξόρμηση στην παραλία είναι μόνο για δύο και συγκεκριμένα, για το μωρό και τον μπαμπά!

Η καλή προετοιμασία ξεκινά από το σπίτι

Η προετοιμασία πρέπει να ξεκινήσει, όπως είναι φυσικό, από το σπίτι, καθώς το παιδάκι πρέπει να φοράει τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια -καλό είναι να έχει και φρεσκοαλλαγμένη πάνα. Extra tip: Στη διαδρομή προς την παραλία και γενικά, για να μην μας εμποδίσει κάτι κατά τη διάρκεια της ημέρας και μας βγάλει εκτός προγράμματος, χρησιμοποιούμε τα Pampers® Pants, αφού με την καινοτομία Stop & Protect Pocket κρατούν το παιδί ασφαλές από διαρροές και διαθέτουν την πιο εύκολη εφαρμογή και αφαίρεση. Σημαντικό ακόμα είναι να εφαρμόζουμε και αντηλιακό στο παιδί πριν φύγει από το σπίτι, ενώ απαραίτητα αξεσουάρ είναι τα γυαλιά ηλίου και το καπελάκι. Από το σπίτι, φυσικά, πρέπει να εξοπλίζεται καταλλήλως και η τσάντα παραλίας, που αποτελεί… μία κατηγορία από μόνη της!

Μπαμπάς με παιδί στην παραλία

Η τσάντα παραλίας σε πρώτο πλάνο

Το τσαντάκι-φαρμακείο με τα απαραίτητα για τραυματισμούς ή τσιμπήματα είναι το πρώτο που μπαίνει σε κάθε τσάντα εξόδου με το μικρό και φυσικά, στην τσάντα παραλίας. Το δεύτερο είναι το ποτηράκι-θερμός με το νερό του παιδιού γεμάτο -είναι βέβαιο πως το παιχνίδι θα το κάνει να διψάσει. Επιπλέον, στην τσάντα θαλάσσης μπαίνει η πετσέτα με την οποία θα σκουπιστεί το παιδί, όταν βγει από το νερό, αλλά και το αντηλιακό του, ώστε να μπορεί ο μπαμπάς να το ανανεώνει, όσο συχνά χρειάζεται.

Συνήθως στα παιδάκια νηπιακής ηλικίας, προτιμούμε να φοράμε ρουχαλάκια από το σπίτι και να αλλάζουμε το μαγιό τους όταν φτάνουν στην παραλία. Καλό είναι, λοιπόν στην τσάντα να υπάρχουν δύο εναλλακτικές επιλογές για μαγιό και βεβαίως, τα Pampers Splashers του παιδιού, οι ειδικές πάνες που εφαρμόζουν σαν μαγιό, προστατεύουν με την αξιοπιστία των Pampers και μας παρέχουν ασφάλεια, είτε στη θάλασσα, είτε στην πισίνα ή ακόμα και στις νεροτσουλήθρες. Τέλος, καλό είναι να μην μείνει εκτός τσάντας το σωσίβιο που χρησιμοποιεί το παιδάκι για το νερό, για ακόμα περισσότερη ασφάλεια την ώρα της διασκέδασης, ή και κάποιο φουσκωτό παιχνίδι για μέσα στη θάλασσα που σαφώς θα χρησιμοποιείται πάντα με την στενή επίβλεψή του μπαμπά.

Κουβαδάκια στην παραλία

Ο δρόμος του γυρισμού

Ακόμα και η επιστροφή από την παραλία απαιτεί προετοιμασία και οργάνωση. Το παιδί πιθανότατα θα φορέσει τα ρουχαλάκια με τα οποία έφτασε στη θάλασσα. Ωστόσο, πάντα είναι καλό να υπάρχει διαθέσιμη μία αλλαξιά, ώστε να είναι άνετο το μικρό μας και να απολαύσει τη διαδρομή της επιστροφής, που συχνά είναι δύσκολη, καθώς αισθάνεται κουρασμένο από το παιχνίδι! Καλή διασκέδαση!

Συγκατάθεση στη χρήση cookies