Υγιεινό φαγητό για νήπια: τροφές φιλικές προς τα παιδιά

Το παιδί σας θα τρέφεται περισσότερο με κανονικό φαγητό – μικρά κομμάτια ψητό κοτόπουλο, μακαρονάδα χωρίς μπαχαρικά, καλά μαγειρεμένα και ανάλατα κομμάτια λαχανικών κ.λπ. Πρέπει, επίσης, να τρώει δημητριακά για μωρά για να παίρνει αρκετές βιταμίνες Β και σίδηρο. Εισάγετε στη διατροφή του νέα φαγητά με διαφορετική υφή – έτσι θα μεγαλώσει και θα θέλει να δοκιμάζει νέα πράγματα.

Τρία γεύματα την ημέρα

Η ποσότητα που τρώει ένα νήπιο αλλάζει από γεύμα σε γεύμα και από μέρα σε μέρα. Αν το παιδί σας μεγαλώνει και παίρνει βάρος, μην ανησυχείτε ότι δεν τρώει αρκετά. Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία είναι πολύ καλά στο να προσλαμβάνουν αυτά που χρειάζονται.

Στην πραγματικότητα, χρειάζονται λιγότερο φαγητό από όσο νομίζετε:

περίπου 900 με 1000 θερμίδες την ημέρα. Αυτές δεν είναι πολλές όταν σκεφτεί κανείς ότι το παιδί προσλαμβάνει τις 300 με 500 μόνο από το γάλα (περίπου 500 -700 γραμμάρια). Το μωρό σας θα πάρει πολλές θερμίδες, αν του προσφέρετε τρία γεύματα την ημέρα, μαζί με τρία μικρά σνακ. Δοκιμάστε να του δώσετε μισό κομμάτι κέικ με λιωμένο αλλά χλιαρό τυρί ή ένα κράκερ με λίγο μπανάνα.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies