Επιλέξτε τη μέθοδό σας:

Πείτε μας λίγα περισσότερα:

//
Παρακαλούμε επιλέξτε μία ημερομηνία

1η μέρα της τελευταίας μου περιόδου

//
Παρακαλούμε επιλέξτε μία ημερομηνία

Λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με τον ενθουσιασμό που νιώθετε όταν κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης και βλέπετε ότι είναι θετικό! Αφού συνειδητοποιήσετε ότι πρόκειται να γίνετε μαμά, είναι φυσιολογικό οι σκέψεις σας να στραφούν στον προγραμματισμό και σίγουρα μία από τις πρώτες σας ερωτήσεις θα είναι: πότε είναι η ημερομηνία τοκετού;


Ακολουθήστε αυτά τα τρία απλά βήματα για να μάθετε πόσο προχωρημένη είναι η εγκυμοσύνη σας:


1. Υπολογίστε πότε ήταν η πρώτη μέρα της τελευταίας σας περιόδου ή η ακριβής μέρα που συλλάβατε.


2. Καταχωρίστε τις σχετικές ημερομηνίες στον υπολογιστή εβδομάδων εγκυμοσύνης.


3. Ύστερα πατήστε το Μάθετε τώρα! για να μάθετε πόσο προχωρημένη είναι.


Έχετε υπόψη σας ότι κάθε εγκυμοσύνη είναι μοναδική και το αποτέλεσμα θα είναι μία εκτίμηση παρά μία καθορισμένη ημερομηνία.


Ενώ είναι αλήθεια ότι οι περισσότερες εγκυμοσύνες διαρκούν 40 εβδομάδες, υπάρχουν άλλοι παράγοντες που θα καθορίσουν την ημερομηνία τοκετού σας. Οι περισσότερες μέλλουσες μαμάδες δεν συνειδητοποιούν ότι οι περίοδοι της έμμηνου ρύσης και της ωορρηξίας μετρούν ως οι δύο πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης. Πολλές δεν θα γνωρίζουν για την εγκυμοσύνη τους μέχρι την πρώτη τους χαμένη περίοδο, και μέχρι τότε μπορεί να είναι έως και πέντε εβδομάδων έγκυες. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπολογίσετε την ημερομηνία τοκετού σας απλά μετρώντας εννέα μήνες από τη μέρα που κάνατε το τεστ εγκυμοσύνης. Ούτε και αν συνυπολογίσετε κάποιες εβδομάδες (εδώ κι εκεί) για την ωορρηξία.


Εκτός κι αν μπορέσετε να προσδιορίσετε ακριβώς σε ποιο σημείο της φάσης ωορρηξίας ήσασταν τη στιγμή της γονιμοποίησης, είναι δύσκολο να μάθετε πόσο προχωρημένη είναι η εγκυμοσύνη σας και ποια μέρα θα γνωρίσετε το μωρό σας. Ευτυχώς, ο υπολογιστής μας για την ημερομηνία τοκετού μπορεί να βοηθήσει.


Χρησιμοποιώντας την ημερομηνία της τελευταίας σας περιόδου και τη διάρκεια του κανονικού σας κύκλου, ή την ακριβή ημερομηνία σύλληψης, ο υπολογιστής μας θα υπολογίσει γρήγορα την εκτιμώμενη ημερομηνία τοκετού σας, προσαρμόζοντάς την ανάλογα για μεγαλύτερες, μικρότερες και συνήθεις διάρκειες κύκλου.


Από τη στιγμή που θα υπολογίσετε την ημερομηνία τοκετού σας, θα έχετε μία καλύτερη εικόνα για το πότε να περιμένετε το μικρό σας – και να ξεκινήσετε να οργανώνεστε ανάλογα.


Αν δεν το έχετε ήδη κάνει, ένα από τα πρώτα βήματα είναι να κλείσετε ένα ραντεβού με τον γιατρό σας, ο οποίος μπορεί να επιβεβαιώσει ότι είστε έγκυος με μία φυσική εξέταση και μία αίματος, και να σας βοηθήσει να καθορίσετε μία πιο συγκεκριμένη ημερομηνία τοκετού.


Σε κάθε ένα από τα επόμενα ραντεβού προγεννητικής φροντίδας, θα εξετάζεστε για να ελεγχθεί το μέγεθος της μήτρας σας, και για να παρακολουθείτε την ανάπτυξη του μικρού σας. Τα ορόσημα της εγκυμοσύνης, όπως το να ακούσετε τους πρώτους χτύπους της καρδιάς του αλλά και να το δείτε στον υπέρηχο, θα είναι ένα συναρπαστικό κομμάτι αυτών των επισκέψεων.


Στην πορεία, ανάλογα με το τι παρατηρείται, η ημερομηνία τοκετού μπορεί να προσαρμοστεί.


Παρόλο που ο γιατρός σας θα σας συμβουλεύσει καλύτερα, υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε από τη στιγμή που θα ανακαλύψετε ότι είστε έγκυος. Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας για να μάθετε περισσότερα.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies