Υγιεινή διατροφή - Πόσο σίδηρο και κάλλιο θεωρείται υπερβολικό

Συμπληρώματα διατροφής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ακόμα και αν παίρνετε μια προγεννητική βιταμίνη, είναι σημαντικό να παίρνετε βιταμίνες και μέταλλα από τα φαγητά που τρώτε. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το ασβέστιο και το σίδηρο.

Πόσο ασβέστιο χρειάζεστε κατά την εγκυμοσύνη; Το ασβέστιο είναι ένα πολύ σημαντικό υλικό στο ""χτίσιμο"" των οστών και των δοντιών του μωρού σας και βοηθάει επίσης να διατηρήσετε τη δύναμη των δικών σας οστών. Γυναίκες κάτω των 19 ετών χρειάζονται 1,300 χιλιοστόγραμμα (mg) κάθε μέρα, ενώ αυτές που είναι 19 και πάνω χρειάζονται 1,000 χιλιοστόγραμμα ημερησίως.

Καθένα από τα ακόλουθα ισοδυναμεί με μια μερίδα (300 mg) ασβεστίου.

Προσπαθήστε να τρώτε τέσσερις μερίδες την ημέρα. 1 φλιτζάνι γάλα ή γιαούρτι, 45-60 γραμμάρια τυρί cottage, 1 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένα, φρέσκα πράσινα λαχανικά.

Πόσο σίδηρο χρειάζεστε κατά την εγκυμοσύνη; O σίδηρος βοηθάει να δημιουργηθούν αιμοσφαίρια και προλαμβάνει την αναιμία. Όταν είστε έγκυος, χρειάζεστε 27 χιλιοστόγραμμα σιδήρου καθημερινά (συνήθως περιλαμβάνονται στην παρασκευή της προγεννητικής σας βιταμίνης). Οι περισσότερες γυναίκες χρειάζεται να λαμβάνουν επιπρόσθετα συμπληρώματα σιδήρου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επειδή είναι δύσκολο να πάρουν την επιθυμητή ποσότητα μόνο από το φαγητό. Για να αυξήσετε την πρόσληψή σας σε σίδηρο, στοχεύστε σε τουλάχιστον τέσσερις μερίδες την μέρα από αυτές τις τροφές: ½ φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα, όπως βερίκοκα, σταφίδες και δαμάσκηνα, 1 φλιτζάνι μαγειρεμένα αποξηραμένα φασόλια, αποξηραμένα μπιζέλια ή φακές, 1 φλιτζάνι φυλλώδη πράσινα σκούρα λαχανικά, 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως ή περίπου 30 γραμμάρια δημητριακά ολικής αλέσεως, 60 περίπου γραμμάρια αμύγδαλα ή καρύδια, 60 γραμμάρια κόκκινο κρέας.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies