Ψώνια τροφίμων με παιδιά ή μωρά

Μερικές φορές τα ψώνια με το μωρό σας, μπορούν να είναι μια απολαυστική εμπειρία.

Άλλες φορές μπορεί να είναι μια καταστροφή, με εσάς και το μωρό σας να κοντεύετε να βάλετε τα κλάματα.

Κάντε πέρα τα νεύρα και τα καπρίτσια και δώστε θέση σε χαμόγελα και ωραίες στιγμές χάρη σε αυτές τις απλές συμβουλές.

Προετοιμαστείτε για την έξοδό σας.

Σιγουρευτείτε ότι το μωρό σας φοράει καθαρή πάνα πριν φύγετε από το σπίτι, ώστε να μειώσετε ή και να αποφύγετε τις πολλές επισκέψεις στους ειδικούς χώρους βρεφικής φροντίδας, κατά τη διάρκεια των αγορών σας.

Προγραμματίστε με σύνεση τις αγορές σας.

Πηγαίνετε στα καταστήματα όταν το μωρό σας είναι ξεκούραστο, ταϊσμένο και σε καλή διάθεση.

Σημειώστε πότε το κατάστημα είναι γεμάτο με κόσμο και αποφύγετε να ψωνίσετε εκείνες τις ώρες. Πάρτε μια τσάντα μαζί σας γεμάτη «τεχνάσματα». Πάρτε ένα παιχνίδι μαζί σας σε περίπτωση που το μωρό σας αρχίσει να γίνεται ανήσυχο ή παρηγορείστε το με το μοναδικό τρόπο που εσείς γνωρίζετε. Μερικές φορές μια ευχάριστη «συζήτηση» είναι ό,τι χρειάζεται για να είναι χαρούμενο και απασχολημένο.

Φτιάξτε μια λίστα.

Αν ξέρετε τι χρειάζεστε πριν μπείτε στο κατάστημα, οι αγορές σας θα είναι οργανωμένες και σύντομες. Επίσης θα εξοικονομήσετε χρήματα παραμένοντας στα αντικείμενα που τα έχετε ανάγκη, αντί να γεμίζετε το καρότσι σας με παρορμητικές αγορές.

Εξοικειωθείτε με τους χώρους του καταστήματος.

Όσο καλύτερα ξέρετε τη διάταξη του καταστήματος, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσετε να κάνετε τα ψώνια σας. Τίποτα δεν τρώει περισσότερο χρόνο και υπομονή από την άσκοπη περιπλάνηση, προσπαθώντας να βρείτε ένα-δυο προϊόντα.

Μη φοβηθείτε να ζητήσετε βοήθεια για να βρείτε το σωστό διάδρομο ώστε να συμπληρώσετε τη λίστα σας.

Η δική σας στάση είναι τα πάντα. Τα μωρά λατρεύουν να μιμούνται τους γονείς τους. Αν ξεκινήσετε τις αγορές σας νιώθοντας αγχωμένοι, το μωρό σας μπορεί να γίνει πιο ανήσυχο και κακόκεφο. Υιοθετήστε μια θετική διάθεση και στάση, έτσι ώστε τόσο το μικρό σας όσο κι εσείς, να καταλήξετε να λατρεύετε τις αγορές που κάνετε μαζί.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Η γωνία της μαμάς

Συγκατάθεση στη χρήση cookies