Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Μία γιορτή αφιερωμένη σε εμάς που μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα

Αλήθεια, ποια είναι η πρώτη εικόνα που σου έρχεται στο μυαλό, όταν ακούς τη λέξη «γυναίκα»; Η δυναμική αντανάκλασή σου στον καθρέφτη ή η φουσκωμένη σου κοιλίτσα, που κρύβει μέσα της το μικρό σου; Μήπως μία παιδική ανάμνηση από τη μητέρα σου να μαγειρεύει το αγαπημένο σου φαγητό στην κουζίνα του πατρικού σου ή ένα δικό σου πρότυπο γυναίκας που σε γεμίζει καθημερινά έμπνευση; To σίγουρο είναι πως η λέξη «γυναίκα» κρύβει πολλές ακόμη έννοιες, διαφορετικούς και απαιτητικούς ρόλους, τους οποίους καλούμαστε να φέρνουμε εις πέρας, σε μία καθημερινότητα που «τρέχει» με άπιαστες ταχύτητες. Αλήθεια, πώς τα καταφέρνουμε;

Ειλικρινά, δεν έχουμε κάποια έτοιμη απάντηση για το συγκεκριμένο ερώτημα. Αυτό που γνωρίζουμε καλά όμως, είναι πως τελικά τα καταφέρνουμε! Σε μία καθημερινότητα που θυμίζει «μαραθώνιο», παραμένουμε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, έχουμε πάντα μία καθαρή αλλαξιά και ένα ζεστό γεύμα για τα μικρά μας, ενώ καταφέρνουμε να «ξεκλέβουμε» μερικές ώρες την εβδομάδα για να ανταμείψουμε τον εαυτό μας με απολαυστικές στιγμές περιποίησης και φροντίδας. Για όλους τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, αξίζει να γιορτάσουμε και φέτος στις 8 Μαρτίου την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, όπως μας αξίζει! Διότι πρόκειται για ένα ετήσιο «ορόσημο», μία μεγάλη γιορτή, η οποία μας υπενθυμίζει ότι έχουμε τη δύναμη να είμαστε μαμάδες, επαγγελματίες, φίλες, σύζυγοι, νοικοκυρές και ό,τι άλλο εμείς ονειρευόμαστε!

Μία πολυάσχολη καθημερινότητα που μας επιτρέπει να είμαστε ό,τι επιθυμούμε

Κακά τα ψέματα. Όλες γνωρίζουμε πως αν η μέρα είχε περισσότερες από 24 ώρες, αυτές πάλι δεν θα ήταν αρκετές για να χωρέσουν το πολυάσχολο πρόγραμμά μας. Από νωρίς το πρωί που θα εγκαταλείψουμε την άνεση του κρεβατιού μας για να ετοιμάσουμε ένα χορταστικό πρωινό για τα παιδιά, μέχρι αργά το απόγευμα, έχουμε προλάβει να κλείσουμε τις επαγγελματικές ή τις οικογενειακές μας εκκρεμότητες, να εφοδιάσουμε τα ντουλάπια της κουζίνας και τα ράφια του ψυγείου μας, να απολαύσουμε μία αναζωογονητική προπόνηση και αν είμαστε τυχερές, να συναντήσουμε κάποια φίλη μας για έναν καφέ. Κάπως έτσι, μέσα από την ίδια μας την καθημερινότητα και τον δραστήριο τρόπο ζωής που έχουμε επιλέξει, καταρρίπτουμε τον αβάσιμο «μύθο» που υποστηρίζει πως μία γυναίκα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στη μητρότητα και την καριέρα ή ανάμεσα στις ευθύνες μίας οικογένειας και τα προνόμια μίας μοναχικής ζωής. Αποδεικνύουμε πως μία γυναίκα μπορεί να ζει όπως θέλει, να είναι ό,τι αυτή επιθυμεί και να τα καταφέρνει όλα με επιτυχία. Και αν αυτός δεν είναι ένας καλός λόγος για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, τότε τι είναι;

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Οι σύγχρονοι «σύμμαχοι» που μας βοηθούν να ελισσόμαστε καθημερινά

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο ρόλος της γυναίκας έχει αλλάξει σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες και αυτό είναι κάτι που η καθεμιά μας αντιλαμβάνεται, είτε είναι εργαζόμενη μαμά που όλη μέρα τρέχει, είτε stay at home μητέρα! Από την άλλη πλευρά, βέβαια, σήμερα έχουμε περισσότερους «συμμάχους» με το μέρος μας, οι οποίοι μας βοηθούν να φέρνουμε εις πέρας τους ρόλους μας, με μεγαλύτερη ευκολία. Για παράδειγμα, πλέον αρκούν μερικά αγγίγματα στην οθόνη του κινητού για να λάβουμε τα ψώνια του σούπερ μάρκετ στην πόρτα μας, μπορούμε να εργαζόμαστε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης από την άνεση του καναπέ μας και να ντύνουμε τα μωρά μας με απαλές, καινοτόμες πάνες Pampers, οι οποίες τα κρατούν στεγνά και προστατευμένα, ενώ μας ενημερώνουν πότε χρειάζονται άλλαγμα. Όλες αυτές οι σύγχρονες τεχνολογίες είναι που μας διευκολύνουν, μας επιτρέπουν να ελισσόμαστε με μεγαλύτερη άνεση και ευκολία, να απολαμβάνουμε καθημερινά τους ρόλους που εκπροσωπούμε και να γιορτάζουμε το γεγονός πως είμαστε γυναίκες.

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Μπορεί η Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας να είναι μία γιορτή που καθιερώθηκε τον προηγούμενο αιώνα όμως, σήμερα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Και αξίζει να τη γιορτάσουμε και να τη μοιραστούμε με τις γυναίκες που μας συντροφεύουν στην καθημερινότητά μας, δηλαδή τη μητέρα, την κόρη, τη φίλη ή τη συνάδελφό μας, διότι είναι εκείνες που μας προσφέρουν καθημερινά αστείρευτη δύναμη, έμπνευση και στήριξη, για να συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε με επιτυχία στους απαιτητικούς ρόλους που έχουμε αναλάβει.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Η γωνία της μαμάς

Συγκατάθεση στη χρήση cookies