Οδηγός ανατροφής παιδιών για παππούδες και γιαγιάδες

Είτε φροντίζουν το παιδί σας σε μόνιμη βάση, είτε ετοιμάζονται για την επόμενη επίσκεψή σας, οι γονείς σας θα πρέπει να μπορούν να διασφαλίζουν την ασφάλεια των παιδιών.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς θα το κάνετε πιο εύκολο για αυτούς.

Δώστε τους όλους τους σημαντικούς αριθμούς τηλεφώνου.

Οι γονείς και τα πεθερικά σας θα πρέπει να γνωρίζουν όλους τους σημαντικούς αριθμούς τηλεφώνου (του παιδιάτρου, των επειγόντων περιστατικών, του κέντρου δηλητηριάσεων) και να τα έχουν δίπλα σε κάθε τηλέφωνο του σπιτιού. Με τον τρόπο αυτό, όταν το παιδί σας πηγαίνει για επίσκεψη, θα μπορούν να ζητήσουν βοήθεια γρήγορα σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης.

Κάντε έναν έλεγχο ασφαλείας.

Όταν επισκέπτεστε το σπίτι τους, πέστε στα τέσσερα και ρίξτε μια ματιά τριγύρω. Βλέποντας ένα χώρο από την οπτική του παιδιού, θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε πιθανούς κινδύνους πιο αποτελεσματικά. Βοηθήστε τους να κάνουν το σπίτι ασφαλές για το παιδί. Οι παππούδες δεν θα πρέπει ποτέ να υποτιμούν την ικανότητα του εγγονιού τους να σκαρφαλώνει, να εξερευνά και να μετακινεί τα έπιπλα ώστε να φτάσει κάτι που είναι ψηλά.

Όταν οι γονείς σας μεγάλωναν εσάς, η παραδοσιακή στρατηγική τους ήταν, να μη σας χάνουν από τα μάτια τους. Αλλά στις μέρες μας οι ειδικοί δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο να γίνει το περιβάλλον του παιδιού πιο ασφαλές.

Αυτή η νέα προσέγγιση έχει μειώσει τα παιδικά ατυχήματα κατά δύο ή τρία τέταρτα τα τελευταία 20 χρόνια, οπότε είναι προφανώς αποτελεσματική.

Εδώ θα βρείτε περισσότερες ιδέες σχετικά με την ασφάλεια που θα μπορέσετε να μοιραστείτε με τους γονείς σας.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Η γωνία της μαμάς

Συγκατάθεση στη χρήση cookies