Οι κανόνες του “Baby Shower Party”: τι να κάνετε και τι να αποφύγετε

Αναρωτιέστε για το ""πρωτόκολλο"" ενός baby shower; Αν δεν έχετε ιδέα σε ποιον να αναθέσετε τι, οι ποιες είναι οι υποχρεώσεις σας, σας δίνουμε μια απλή λίστα για να σας βοηθήσουμε να οργανώσετε το τέλειο baby shower.

** Ποιος θα φιλοξενήσει το baby shower: Καθήκοντα.

**

Αν και η τρέχουσα μόδα θέλει οποιονδήποτε να μπορεί να οργανώσει το baby shower, το αυστηρό πρωτόκολλο ορίζει ότι η οικοδέσποινά του θα πρέπει να είναι μία φίλη ή μια όχι και τόσο κοντινή συγγενής, όπως μια ξαδέλφη ή θεία. Η οικοδέσποινα θα υποδεχτεί όλους τους καλεσμένους προσωπικά, θα πάρει τα παλτά τους, θα δείξει πού να αφήσουν τα δώρα και θα τους προσφέρει ποτά.

Αυτή η διαδικασία υποδοχής όχι μόνο είναι εντελώς σύμφωνη με τις επιταγές των καλών τρόπων, αλλά θα προκαλέσει ευχαρίστηση στις προσκεκλημένες και θα αποτελέσει τη σωστή αρχή για το πάρτι. Κάντε τις να γίνουν φίλες. Εάν οι καλεσμένες σας ανήκουν σε διαφορετικούς κοινωνικούς κύκλους, σπάστε τον πάγο κάνοντας τις συστάσεις ή ξεκινώντας το baby shower με ένα παιχνίδι.

** Λίστα δώρων: Το δώρο της προσφοράς.

**

Οι καλεσμένες διάλεξαν τα δώρα τους με μεγάλη φροντίδα και ενδιαφέρον και ένα μεγάλο κομμάτι της διασκέδασης αφορά στο να δουν τη μέλλουσα μαμά να ανοίγει τα δώρα. Το σωστό εθιμοτυπικό ορίζει τα δώρα να ανοίγονται προς το τέλος του πάρτι, έτσι ώστε να αποφευχθεί η εντύπωση ότι ήταν ο κύριος σκοπός για τον οποίο διοργανώθηκε.

Ευχαριστήρια σημειώματα. Θεωρείται ακόμη πρέπον για τη μέλλουσα μαμά να στέλνει ευχαριστήρια σημειώματα. Αναθέστε σε κάποιον να κρατά αρχείο των δώρων και ποιος έχει φέρει το καθένα από αυτά. Βοηθήστε τη μέλλουσα μητέρα να γράψει προσωπικά ευχαριστήρια σημειώματα, να διαλέξει κάρτες και φακέλους καθώς και στην ετοιμασία και το κλείσιμό τους. Ο σωστός αποχαιρετισμός. Εάν κάποιες καλεσμένες πρέπει να φύγουν νωρίς, συνοδέψτε τις στην πόρτα και ευχαριστήστε τις που ήρθαν.

Στο τέλος του πάρτι, βεβαιωθείτε ότι θα τις συνοδέψετε όλες στην πόρτα και θα τις ευχαριστήσετε, καθώς επίσης και ότι και η μέλλουσα μαμά θα έχει την ευκαιρία να κάνει το ίδιο. Εφόσον έχετε διαχειριστεί με επιτυχία τα θέματα ευπρέπειας και ""πρωτόκολλου"", έχετε απαλλάξει τη μέλλουσα μαμά από μία ακόμη έγνοια.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Η γωνία της μαμάς

Συγκατάθεση στη χρήση cookies