Ημέρα της μητέρας: Τρεις πρωτότυπες κατασκευές για να γιορτάσετε με το μικρό σας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η γιορτή της μητέρας είναι μία αφορμή για να γιορτάσετε με τα παιδιά σας και να περάσετε μαζί δημιουργικά τον χρόνο σας, απολαμβάνοντας στιγμές που θα μετατραπούν μελλοντικά στις πιο όμορφες, οικογενειακές αναμνήσεις σας.

Πώς θα σας φαινόταν, λοιπόν, αν στις 14 Μαΐου αξιοποιούσατε την ημέρα της μητέρας, για να φτιάξετε ένα χειροποίητο δωράκι με τη βοήθεια των παιδιών σας, δηλαδή ένα ανεκτίμητο αναμνηστικό το οποίο θα σας θυμίζει για πολλά χρόνια αυτήν την ξεχωριστή, ανοιξιάτικη Κυριακή που περάσατε μαζί;

Αν η σκέψη και μόνο σας ενθουσιάζει, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσεις τρεις εύκολες, αλλά δημιουργικές ιδέες, οι οποίες θα εμπνεύσουν τα μικρά χεράκια του παιδιού σας να… αναλάβουν δράση και να ετοιμάσουν το πιο υπέροχο δώρο για τη φετινή γιορτή της μητέρας!

Τα πιο όμορφα χάρτινα λουλούδια από τα χεράκια του

Μία εύκολη και όμορφη κατασκευή που μπορείτε να φτιάξετε μαζί με τα μικρά σας με αφορμή τη γιορτή της μητέρας, είναι εκείνη των χειροποίητων, χάρτινων λουλουδιών. Πώς θα τα φτιάξετε παρέα; Αρχικά θα χρειαστείτε μερικά ξύλινα στικ, ρολά από χαρτιά υγείας, κόλλα και χρώματα -ιδανικά νερομπογιές.

Θα ξεκινήσετε την κατασκευή, ζωγραφίζοντας με τις νερομπογιές τα ρολά από το χαρτί. Αφού στεγνώσουν καλά τα ρολά, θα τα πιέσετε λίγο με τα χέρια σας -ώστε να πάρουν το σχήμα της εικόνα που ακολουθεί- και έπειτα, θα τα κόψετε σε σχετικά χοντρές λωρίδες. Χρησιμοποιώντας κόλλα, θα ενώσετε τα κομμάτια μεταξύ τους, ώστε να δημιουργήσετε κυκλικά το σχήμα ενός λουλουδιού και τοποθετώντας στο κέντρο τους ένα μικρό διακοσμητικό, λίγη πλαστελίνη, ένα κουμπί ή κάτι που να θυμίζει γύρη. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μερικές από τις λωρίδες από τα ρολά, τις οποίες θα έχετε χρωματίσει με πράσινο, για να δημιουργήσετε μικρά φυλλαράκια.

χάρτινα λουλούδια

Μία ευφάνταστη, ανοιξιάτικη κάρτα με πολύχρωμα ζυμαρικά

Για τη γιορτή της μητέρας, πολλά είναι τα παιδιά που προσφέρουν στις μανούλες τους χειροποίητες κάρτες. Εσείς, λοιπόν, μπορείτε να ενθαρρύνετε το μικρό σας να τη δημιουργήσει μαζί σας και μάλιστα, με ευφάνταστο τρόπο και αξιοποιώντας υλικά που έχετε στην κουζίνα σας, όπως τα ζυμαρικά!

Πώς θα εμπνεύσετε το παιδί να ετοιμάσει αυτήν την πρωτότυπη κάρτα; Θα συγκεντρώσετε τα εξής υλικά: Μερικά μακαρόνια φιογκάκια, κόλλα, νερομπογιές, ένα κομμάτι από χαρτόνι και ένα κομμάτι από ύφασμα.

Η διαδικασία είναι απλή και ξεκινά με το να ζητήσετε από το μικρό σας να χρωματίσει τα ζυμαρικά, σε διάφορες αποχρώσεις. Στη συνέχεια, θα κολλήσετε στο χαρτόνι το κομμάτι από το ύφασμα, δίνοντάς του πρώτα ένα κωνοειδές σχήμα, μιας και εκεί θα τοποθετήσετε στη συνέχεια τα «λουλούδια» σας. Αμέσως μετά και αφότου τα χρωματιστά φιογκάκια θα έχουν στεγνώσει, θα τα κολλήσετε πάνω στο χαρτόνι, σχηματίζοντας ένα εντυπωσιακό και πολύχρωμο «μπουκέτο» λουλουδιών.

Από εκεί και πέρα, μπορείτε να ενθαρρύνετε το παιδί να στολίσει την κάρτα, όπως θέλει, προσθέτοντας μερικές ακόμη ευφάνταστες και χρωματιστές πινελιές σε αυτήν, ακόμη και αν λερωθεί πολύ μέχρι να ολοκληρώσει τη δημιουργία του!

ανοιξιάτικη κάρτα με πολύχρωμα ζυμαρικά

Ένα διακοσμητικό από πηλό που θα ομορφύνει μία γωνία του σπιτιού σας

Ένας τρόπος για να περάσετε δημιουργικά την ημέρα της μητέρας παρέα με το παιδί, είναι να πειραματιστείτε και να παίξετε με τον πηλό. Το συγκεκριμένο υλικό είναι ιδανικό για μικρά παιδιά, καθώς είναι ιδιαίτερα εύπλαστο και δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να διοχετεύσουν σε αυτό όλη τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, ώστε να κατασκευάσουν ένα διακοσμητικό, που θα αναδείξει μία γωνία του σπιτιού σας.

Βέβαια, αν δείτε πως το παιδί δυσκολεύεται να σκαρφιστεί κάποιο σχέδιο, μπορείτε να του προτείνετε να φτιάξει μαζί σας μία μολυβοθήκη, ένα μπολ ή ακόμη και ένα χαριτωμένο ζωάκι.

Όταν το παιδί θα έχει ολοκληρώσει την κατασκευή του, μπορεί να τη διακοσμήσει με τα χρώματα που θέλει και να την κάνει ακόμη πιο ξεχωριστή, χρησιμοποιώντας ως πινέλο τα δάχτυλά του.

διακοσμητικό από πηλό

Όλες οι παραπάνω είναι μόνο μερικές από τις πρωτότυπες κατασκευές που μπορείτε να δημιουργήσετε παρέα με το μικρό σας, ώστε να γιορτάσετε παρέα την ημέρα της μητέρας.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Η γωνία της μαμάς

Συγκατάθεση στη χρήση cookies