Διασκεδάζουμε με δαχτυλομπογιές!

Τι είναι αυτό που κάνει τα παιδιά να ξετρελαίνονται με τις δαχτυλομπογιές; Το ότι μπορούν να τα κάνουν όλα «άνω κάτω» αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της διασκέδασής τους! Διάβασε παρακάτω το πώς μπορείς να συμμετέχεις ενεργά στη χαρά τους, περιορίζοντας την ακαταστασία!

Πάρε μέτρα προστασίας! Διάλεξε ένα δωμάτιο του σπιτιού σου που νιώθεις άνετα ώστε να χρησιμοποιήσει το παιδάκι στο μπογιές μέσα σε αυτό. Άπλωσε εφημερίδες τόσο στο πάτωμα, όσο και στο τραπέζι. Βοήθησε το μικρό σου να σηκώσει τα μανίκια του, και φόρεσέ του μια ποδιά ή μια παλιά, μεγάλη μπλούζα για να προστατέψεις τα ρουχαλάκια του.

Παίξε με τις υφές και με τα χρώματα. Η ζωγραφική με τα δάχτυλα είναι ένα διασκεδαστικός τρόπος για να πειραματιστεί το παιδάκι σου με τις υφές και τα χρώματα. Για παράδειγμα, πρόσθεσε λίγο νερό για να του δείξεις το πώς η μπογιά γλιστράει περισσότερο, ή ανακάτεψε τα «βασικά» χρώματα μεταξύ τους για να του δείξεις πώς αλλάζουν!

Μοιράσου μαζί του. Μιλήστε για την αίσθηση της δαχτυλομπογιάς στα χεράκια του. Ενθάρρυνέ το για να σου την περιγράψει με λόγια ή μεταφορές.

Φτιάξε έναν πίνακα. Μπορείς να φτιάξεις έναν πίνακα με τη ζωγραφιά του μικρού σου ακουμπώντας ένα νέο κομμάτι χαρτί πάνω από τη ζωγραφιά του, και πατώντας το ελαφρά. Κρέμασέ το στο ψυγείο ώστε να το θαυμάσουν όλοι!

Μαθαίνοντας και Μεγαλώνοντας. Η ζωγραφική με τα χέρια είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εκφράσουν τα παιδιά τη δημιουργικότητά τους. Πέρα από το ότι περνούν δημιουργικό χρόνο με τους γονείς τους, δυναμώνουν τους μύες των χεριών και των δαχτύλων τους και μαθαίνουν να αναμειγνύουν τα χρώματα.

Τι θα χρειαστείτε:

  • Εφημερίδες

  • Μια ποδιά ή ένα παλιό, μεγάλο μπλουζάκι

  • Αδιάβροχο χαρτί (γυαλιστερό χαρτί για δαχτυλομπογιές, ρυζόχαρτο, χαρτόνια)

  • Δαχτυλομπογιές

Εναλλακτικές Αν το παιδάκι σου δεν θέλει να λερώσει τα χεράκια του με μπογιές, μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλα υλικά, όπως υγρό σαπούνι ή αφρό ξυρίσματος, ρίχνοντάς τους μια σταγόνα χρώματος ζαχαροπλαστικής.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies