Τι να ταΐσετε ένα δίχρονο

Ο ρυθμός ανάπτυξης του δίχρονού σας επιβραδύνεται, επομένως δεv χρειάζεται τόσο φαγητό όσο νομίζετε. Επίσης, έχει πολύ ισχυρή άποψη για το τι θα φάει (που θα το φάει και πότε, καθώς και σε ποιο μπολ). Η πρώτη συμβουλή που δίνουμε; Επιλέξτε τις μάχες σας.

Αποδεχτείτε ότι δεν μπορείτε να νικήσετε. Εάν ενδώσετε χωρίς διαμαρτυρία σε αυτές τις επιλεκτικές συνήθειες, το παιδί σας δεν θα τις διεκδικεί τόσο σθεναρά. Η επιμονή στο δικό σας τρόπο θα κάνει τη μάχη ακόμα πιο σημαντική γι’ αυτό. Επομένως, μην το ρωτάτε τι θέλει να φάει. Μην παραχωρείτε τόση εξουσία σε έναν τόσο μικρό άνθρωπο. Την επιλογή θα την κάνετε εσείς μεταξύ τροφών λογικών και κατάλληλων για παιδιά. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας τρώει στο τραπέζι. Όσοι τρώνε σε συγκεκριμένη ώρα και μέρος συνήθως τρέφονται καλύτερα και έχουν την καλύτερη σωματική διάπλαση. Να εδραιώσετε αυτή την καλή συνήθεια νωρίς. Μην δίνετε γεύματα στο αυτοκίνητο ή το κρεβάτι. Κρατήστε την τηλεόραση μακριά. Εάν το παιδί σας δεν πίνει αρκετό γάλα, δώστε του ασβέστιο με την επιλογή τυριού ή γιαουρτιού. Μπορεί να έχει απογαλακτιστεί πλήρως έως τώρα. Αποφύγετε τις εντάσεις για το φαγητό. Εάν το δίχρονό σας αρνείται να φάει οτιδήποτε βάλετε μπροστά του, η αντιπαράθεση δεν θα σας οδηγήσει πουθενά.

Δοκιμάστε τις ακόλουθες μεθόδους:

Πάρτε το φαγητό από το τραπέζι και προσπαθήστε ξανά σε ένα δίωρο, κατά την επόμενη προγραμματισμένη ώρα φαγητού.

Ξεκινήστε με ένα θρεπτικό σνακ, όπως τυρί και κρακεράκια ή φρούτα.

Βάλτε τα σε ένα δίσκο και καθίστε μαζί του. Εάν ακόμα αρνείται να φάει, αφήστε το για λίγο και μην ανησυχείτε.

Κανένα υγιές παιδί, ακόμα και ένα δίχρονο όταν αισθάνεται πείνα, θα ζητήσει να φάει.

Συντονιστείτε με το βρεφονηπιακό σταθμό.

Ρωτήστε την/τον βρεφονηπιοκόμο για τις διατροφικές συνήθειες του παιδιού σας. Τα παιδιά μαθαίνουν από διαφορετικά περιβάλλοντα και τα περιθώρια στη διατροφή τους είναι μεγάλα. Εάν μπορείτε, πηγαίνετε μερικές φορές στο βρεφονηπιακό σταθμό για να απολαύστε μαζί το μεσημεριανό σας.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies