Συμβουλές προετοιμασίας: η επιστροφή στο σπίτι με το νεογέννητό σας

Η συναρπαστική ημέρα πλησιάζει γρήγορα. Πρόκειται να συναντήσετε για πρώτη φορά το νέο σας μωρό! Για να εξασφαλιστεί ότι θα απολαύσετε και θα λατρέψετε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή όσο περισσότερο γίνεται, ακολουθούν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διευκολύνετε τη μετάβασή σας στη μητρότητα, αυτές τις πρώτες εβδομάδες:

1. Επιλέξτε παιδίατρο. Μπορείτε να τον καλέσετε και να κλείσετε ένα ραντεβού μαζί του ενώ είστε ακόμα έγκυος. Κάτι τέτοιο θα σας δώσει την ευκαιρία να αρχίσετε να γνωρίζεστε. Μπορείτε επίσης να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τη φροντίδα του μωρού σας, όπως: πόσο σύντομα μετά την έξοδό σας από το μαιευτήριο πρέπει να φέρετε το μωρό σας για μια πρώτη επίσκεψη; Υπάρχουν κάποιες προγραμματισμένες ώρες που μπορείτε να καλείτε για ερωτήσεις που δεν είναι έκτακτης ανάγκης;

2. Προετοιμασία γεύματος. Προετοιμάστε ορισμένα γεύματά σας και βάλτε τα στην κατάψυξη έτσι ώστε να επιταχύνετε τη διαδικασία προετοιμασίας του γεύματος αυτές τις πρώτες βδομάδες ως οικογένεια.

3. Επισκέπτες και οικογένεια. Δίχως αμφιβολία, οι φίλοι και η οικογένειά σας θα είναι το ίδιο ενθουσιασμένοι με εσάς και θα θέλουν να γνωρίσουν το νέο σας μωράκι. Σκεφτείτε αν θέλετε να σας επισκέπτονται απρόοπτα ή αν προτιμάτε να ορίσετε εσείς τις ημέρες και ώρες που θα δέχεστε επισκέψεις. Μπορείτε, επίσης, να σκεφτείτε αν θέλετε κάποιο στενό μέλος της οικογένειάς σας να μείνει μαζί σας την πρώτη εβδομάδα καθώς αναρρώνετε.

4. Σπίτι και μπουγάδα. Ενώ το παιδικό δωμάτιο περιμένει αγωνιωδώς τη νέα άφιξη, ίσως αξίζει τον κόπο να έχετε τακτοποιημένο το υπόλοιπο σπίτι, καθώς και να έχετε πλύνει όλα τα άπλυτα ρούχα ώστε να έχετε ένα λιγότερο πράγμα να ανησυχείτε, όταν επιστρέψετε από το μαιευτήριο.

5. Ρούχα εξόδου για εσάς και το μωρό. Επιλέξτε ένα χαριτωμένο ρούχο για εσάς και το νέο σας μωρό για να το φορέσετε την ημέρα που θα πάτε από το μαιευτήριο στο σπίτι σας. Αυτό ήταν! Αυτές οι συμβουλές μπορούν να προστεθούν στη “λίστα ελέγχου για τη μεταφορά του μωρού στο σπίτι” και θα σας βοηθήσουν στη νέα σας ζωή με το νέο σας μωρό αλλά και ως οικογένεια γενικά. Τώρα λοιπόν, μπορείτε να πάτε να ετοιμάσετε τη βαλίτσα σας για το μαιευτήριο.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies