Εκπαίδευση ύπνου στα νήπια: προβλήματα στον ύπνο και διαταραχές στη ρουτίνα ύπνου

Μετά την επίτευξη νέων αναπτυξιακών στόχων, όπως να στέκεται το μωρό σας και να περπατάει, το πρόγραμμα ύπνου του ίσως έχει αρχίσει να γίνεται όλο και λιγότερο προβλέψιμο. Ο πρωινός και ο απογευματινός ύπνος έχουν γίνει πιο σπάνιοι και το παιδί σας πιθανόν να ξυπνάει πιο συχνά μέσα στη νύχτα. Μπορεί να περνάει χρόνο μέσα στην κούνια του, πηγαίνοντας πάνω-κάτω, αντί να κοιμάται, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Στο τέλος, όταν αρχίσει το περπάτημα, το παιδί σας θα επιστρέψει σε μια πιο σταθερή κατάσταση. Μέχρι τότε, συνεχίστε να το βάζετε στην κούνια του την ώρα του ύπνου, αλλά μην ανησυχείτε, αν δεν κοιμάται.

Νυχτερινός ύπνος.

Τη νύχτα, η διακοπή του ύπνου είναι πιο πιθανή από ποτέ. Μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να ξανακοιμηθεί, αντιδρώντας ήρεμα και σταθερά και ανανεώνοντας όλο το τελετουργικό που γνωρίζει πλέον καλά. Δώστε του γύρω στα δέκα λεπτά για να αποκοιμηθεί από μόνο του. Μπείτε στο δωμάτιο και χτυπήστε το απαλά στην πλάτη για να το καθησυχάσετε ότι βρίσκεστε εκεί και μετά φύγετε.

Διατροφή.

Το διατροφικό πλάνο μπορεί, επίσης, να διαταραχθεί. Το παιδί σας μπορεί τη μία φορά να μην τρώει σχεδόν τίποτα και την άλλη να τρώει πιο πολύ κι από εσάς. Θα βρει τις ισορροπίες του μια χαρά, αρκεί να μην το κάνετε μεγάλο θέμα. Ανάμεσα στα γεύματα δώστε του σνακ που προσφέρουν ενέργεια, όπως ένα σάντουιτς.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies