Βοηθήστε το μωρό σας να κοιμηθεί: εκπαίδευση ύπνου για νήπια

Ο επαρκής ύπνος είναι απαραίτητος για την υγιή ανάπτυξη του νηπίου σας, για να μην αναφέρουμε και για τη δική σας διανοητική υγεία. Να πώς θα βοηθήσετε το παιδί σας να χαλαρώσει, να μειώσει τους ρυθμούς του και να κοιμηθεί στην αγκαλιά του Μορφέα. Δημιουργήστε μια ρουτίνα.

Ξεκινήστε κάθε βράδυ με μια χαλαρωτική ρουτίνα.

Βάζοντάς του πιτζάμες, βουρτσίζοντας τα δόντια και πλένοντας το πρόσωπό του κάθε βράδυ, θα βοηθήσει να εμπεδώσει ότι αυτά τα πράγματα γίνονται πριν τον ύπνο. Αντισταθείτε στην πρόκληση να ξεσηκώσετε το παιδί με περισσότερα παιχνίδια. Να είστε συνεπείς. Κρατήστε την ίδια ρουτίνα. Όταν έρχεται η ώρα του ύπνου, θα ξέρει τι πρέπει να κάνει.

Τοποθετήστε το κάπου άνετα. Αφήστε το παιδί σας να πάρει το αγαπημένο του αρκουδάκι ή κουβερτούλα, μαζί του στο κρεβάτι. Επιτρέψτε του μόνο ένα ποτήρι νερό και μετά ανάψτε ένα νυχτερινό φωτάκι πριν κλείσετε την πόρτα. Αυτό του δίνει λιγότερες δικαιολογίες για να σκαρφαλώσει και πάλι έξω από το κρεβάτι.

Περιμένετε πριν απαντήσετε στο κάλεσμά του. Κάθε φορά που σας φωνάζει, περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα περισσότερο. Όταν απαντήσετε, θυμίστε του ότι είναι η ώρα για ύπνο. Αν πάτε στο δωμάτιό του, μην ανάψετε το φως και κάντε γρήγορα.

Να έχετε υπομονή.

Το μάθημα των καλών συνηθειών για τον ύπνο δεν μαθαίνεται σε μια νύχτα. Συνεχίστε να κάνετε το ίδιο πράγμα πριν τον ύπνο και τελικά το νήπιό σας θα μάθει να ακολουθεί τη ρουτίνα.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies