Καθορίστε τις καθημερινές βασικές αρχές υγιεινής

Η Πανδημία COVID 19 έχει φέρει στο προσκήνιο τη σημασία των ορθών πρακτικών υγιεινής στην καταπολέμηση του ιού. Η καλή υγιεινή είναι κάτι που όλοι πρέπει να εφαρμόζουμε καθημερινά, για να διατηρούμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας ασφαλείς. Μια πρόσφατη έρευνα της Skin Health Alliance έδειξε ότι το 94% των γονέων ανησυχούσε περισσότερο για την υγιεινή των παιδιών τους, από ό, τι πριν από την πανδημία. Οι Skin Health Alliance Hygiene Heroes** είναι εδώ, για να εξηγήσουν ορισμένες ορθές, επιστημονικές αρχές που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τις αρχές της υγιεινής για τα μωρά, τα παιδιά και τις οικογένειές σας.

Καθημερινές βασικές αρχές υγιεινής

Ο καθαρισμός είναι ουσιαστικό μέρος της υγιεινής του μωρού και είναι ένα σημαντικό βήμα στον έλεγχο των λοιμώξεων, οπότε είναι και απαραίτητο, για να διατηρήσουμε τα μωρά και τα παιδιά μας ασφαλή από επιθετικά μικρόβια και την COVID 19.

Χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες 5 βασικές αρχές για να διατηρήσετε το μωρό σας ασφαλές και υγιές.

1. Για γονείς και φροντιστές, είναι σημαντικό να πλένετε συχνά τα χέρια σας με μια αποτελεσματική τεχνική πλυσίματος χεριών, πριν από το τάισμα, μετά από αλλαγή πάνας, εάν είστε άρρωστοι, μετά την επιστροφή από το εξωτερικούς χώρους και μετά τη χρήση του μπάνιου. Συνιστά ο SHA Hygiene Hero , Νοσηλευτής Παιδιατρικής Δερματολογίας, Suzy Tinker "Μην ξεχάσετε να ενυδατώσετε τα χέρια σας, αφού τα πλύνετε, για να αποφύγετε ξηρότητα και ερεθισμούς, από το συχνό πλύσιμο των χεριών κατά τη φροντίδα των μωρών. Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα που έχει σχεδιαστεί για μωρά, ώστε να αποφύγετε ερεθισμό του δέρματός τους".

2. Κατά γενικό κανόνα, τα χέρια και το πρόσωπο του μωρού πρέπει να πλένονται πολλές φορές όλη την ημέρα με νερό και σαπούνι. Αυτό θα πρέπει να γίνεται πάντα: μετά την επιστροφή από εξωτερικούς χώρους, πριν και μετά από οποιοδήποτε τάισμα, μετά την αλλαγή της πάνας και εάν είναι εμφανώς βρώμικο. Φροντίστε να καθαρίσετε καλά ανάμεσα στα δάχτυλά σας και να κρατάτε τα νύχια κομμένα, για να αποφύγετε την κάλυψη μικροβίων κάτω από αυτά.

3. Για το υπόλοιπο σώμα, αρκεί ένα μπάνιο, δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για νεογέννητα και μωρά κάτω των 3 μηνών. Καθώς το δέρμα του μωρού είναι ευαίσθητο, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικά σχεδιασμένο σαπούνι για μπάνιο και μια απαλή ενυδατική κρέμα μωρού, μετά το στέγνωμα.

4. Αλλάζετε την πάνα του μωρού σας συχνά και το συντομότερο δυνατό μετά από ούρηση ή κένωση, για να αποτρέψετε λοιμώξεις και εξανθήματα από την πάνα. Ακόμη και αν η πάνα δεν είναι λερωμένη, είναι σημαντικό να την αλλάξετε, καθώς η εκτεταμένη επαφή των ούρων στο δέρμα, μπορεί να επηρεάσει την φυσιολογία του. Χρησιμοποιήστε είτε βαμβακερό ύφασμα και νερό ή ένα ειδικά σχεδιασμένο μαντηλάκι, για να καθαρίσετε καλά την περιοχή. Ίσως θελήσετε να επιλέξετε ένα μαντηλάκι που έχει πιστοποιηθεί από τη Skin Health Alliance, ως διαβεβαίωση του ότι έχει ελεγχθεί και πως είναι συμβατό με το δέρμα του μωρού σας. Να θυμάστε πάντα να πλένετε τα χέρια σας, με σαπούνι και τρεχούμενο νερό, μετά από κάθε επαφή με λερωμένη πάνα, για να μειώσετε τον κίνδυνο μεταφοράς μικροβίων.

5. Εάν βρίσκεστε μακριά από το σπίτι και χωρίς πρόσβαση σε νερό και σαπούνι, διατηρήστε τα βρεφικά μαντηλάκια στην τσάντα αλλαγής πάνας του μωρού σας και χρησιμοποιήστε τα, για να αφαιρέσετε όλη την ορατή βρωμιά και, στη συνέχεια, συνεχίστε με το πλύσιμο των χεριών, όταν επιστρέψετε σπίτι.

Ειδική καθοδήγηση για τα στάδια ανάπτυξης του μωρού

3-12 μηνών: Καθώς το μωρό σας μεγαλώνει, το ανοσοποιητικό του σύστημα ενισχύεται. Αφού φτάσει 3 μηνών, δεν θα χρειαστεί να είστε τόσο προσεκτικοί. Δεν θα περάσει πολύς καιρός πριν βάλει τα πάντα στο στόμα του, ως τρόπο εξερεύνησης του κόσμου. Από 6 μηνών, το μικρό σας θα είναι απογαλακτισμένο και θα μπορεί να τρώει μαλακές τροφές, όπως μπανάνες και άλλα λαχανικά. Δεν χρειάζεται να απολυμαίνετε το σπίτι σας κάθε μέρα, κάτι που θα ήταν υπερβολικό, αντίθετα, στοχεύστε τις επιφάνειες με τις οποίες μπορεί να έρθει σε επαφή το μωρό ή το φαγητό του.

• Μόλις τα μωρά αρχίζουν να μπουσουλάνε, έρχονται σε επαφή με άλλους, αγγίζουν και παίζουν με παιχνίδια και αρχίζουν να τρέφονται, έτσι, είναι σημαντικό, να καθιερώσετε μια ρουτίνα στο πλύσιμο των χεριών. Τα χέρια πρέπει να πλένονται πολλές φορές καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, πάντα μετά την επιστροφή από εξωτερικούς χώρους, πριν και μετά από οποιοδήποτε τάισμα, μετά την αλλαγή της πάνας και εάν τα χέρια είναι εμφανώς βρώμικα.

• Η σίτιση με στερεά τροφή είναι μια διαδικασία που δημιουργεί ακαταστασία, οπότε μετά το γεύμα, πλύνετε τα χέρια του μωρού σας με νερό και σαπούνι. Όταν είστε έξω από το σπίτι, να είστε πάντα προετοιμασμένοι με ένα πακέτο μωρομάντηλα, για τα χέρια και το πρόσωπο, ειδικά αν έχετε κατοικίδιο ζώο! Βεβαιωθείτε ότι είναι συμβατά με το δέρμα του μωρού σας, επιλέγοντας ένα μαντηλάκι που είναι διαπιστευμένο από το Skin Health Alliance. Ο SHA Hygiene Hero, σύμβουλος δερματολόγου Δρ Mary Sommerlad προσθέτει : "Αποφύγετε την περιστοματική δερματίτιδα (από σάλια ή υπολείμματα τροφών), διατηρώντας το δέρμα γύρω από το στόμα όσο το δυνατόν καθαρό, στεγνό και ενυδατωμένο, ειδικά κατά τον απογαλακτισμό. Αν η σιελόρροια παραμένει, μπορείτε να δοκιμάσετε να εφαρμόσετε μια κρέμα, γύρω από το στόμα, πριν από τη σίτιση".

12 μηνών +: Μόλις περάσουν τα πρώτα του γενέθλια, το μικρό σας θα κινείται πλήρως και θα συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες, παίζοντας με παιχνίδια, τρώγοντας μόνο του και εξερευνώντας ενεργά τον κόσμο του.

Τα χέρια αναπόφευκτα θα λερωθούν ειδικά μετά από υπαίθριο παιχνίδι και θα πρέπει να πλένονται πολλές φορές, όλη την ημέρα. Οι βασικοί χρόνοι είναι μετά την επιστροφή από εξωτερικούς χώρους, πριν και μετά από οποιοδήποτε φαγητό, μετά την αλλαγή της πάνας και εάν τα χέρια είναι εμφανώς βρώμικα. Εάν η οικογένειά σας έχει κατοικίδιο, πλύνετε πάντα τα χέρια σας, αφού χαϊδεύετε ή αγγίζετε το κατοικίδιο.

Αρκεί ένα μπάνιο 2-3 φορές την εβδομάδα , αν δεν είναι πολύ βρώμικο.

• Κάποια στιγμή, και μόνο όταν είναι έτοιμο να το κάνει, το μικρό σας θα αρχίσει να χρησιμοποιεί ένα γιογιό και τότε, το πλύσιμο των χεριών γίνεται πραγματικά σημαντικό. Σταθείτε μαζί τους και βοηθήστε τα να ξεπλυθούν και να πλυθούν για 20 δευτερόλεπτα. Βοηθήστε τα να χρησιμοποιήσουν το σαπούνι στα χέρια τους για 20 δευτερόλεπτα, τραγουδώντας δύο φορές το «Happy Birthday». Βεβαιωθείτε ότι πλένουν καλά τις παλάμες, τα δάχτυλα και ανάμεσα. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε με μια καθαρή πετσέτα.

* Έρευνα για τα παιδιά του Health Health Alliance, με 250 γονείς, τον Ιούνιο του 2020 ** Η Skin Health Alliance (SHA) Hygiene Heroes είναι μια ανεξάρτητη ομάδα επαγγελματιών και ειδικών που εξειδικεύονται σε όλα τα στοιχεία της παιδιατρικής φροντίδας του δέρματος. Διευθύνονται από τη δερματολόγο Δρ. Mary Sommerlad με την αρωγή της νοσοκόμας με ειδίκευση στη δερματολογία Susan Tinker, της μαίας κοινότητας Carolyn Clark και της γονικής και παιδικής συνηγόρου Kathy Rogerson.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies