Τα νήπια, η εκπαίδευση τουαλέτας και τα «ατυχήματα»

Όταν το παιδί σας έχει ένα τέτοιο «ατύχημα», καθαρίστε με ηρεμία, ζητήστε του να βοηθήσει να καθαρίσει τη «λιμνούλα» και να βάλει τα βρεγμένα ρούχα στο πλυντήριο. Αυτό περνάει το μήνυμα ότι το θέμα της εκπαίδευσης τουαλέτας ανήκει και στις δικές του… υποχρεώσεις!

Φροντίστε να είναι ξεκάθαρο το γεγονός ότι το βάζετε να βοηθήσει στο καθάρισμα και ότι αυτό δεν είναι τιμωρία. Δεν πρέπει να γίνει ένα ζήτημα που θα το γεμίσει ενοχές! Στο κάτω-κάτω, είναι ένα μικρό παιδάκι και κάποιες φορές, ξεχνάει!

Τα παιδιά δεν είναι σε θέση να εξηγήσουν γιατί συμβαίνουν τα ατυχήματα αυτά, οπότε μην πιέσετε το παιδί σας για εξηγήσεις. Μία συνηθισμένη αιτία είναι απλά ότι ξεχάστηκαν: τα παιδιά αυτής της ηλικίας μπορεί να απορροφηθούν τόσο πολύ από μια δραστηριότητα ώστε να μη δώσουν σημασία στα σήματα που τους στέλνει η κύστη τους.

**Βοηθήστε τα να χειριστούν το πρόβλημα

**

Μπορεί επίσης να βιώνουν στρες από κάποια κατάσταση, όπως για παράδειγμα, αλλαγή στις συνθήκες καθημερινής φύλαξης, ή ένα καινούριο μωρό στο σπίτι. Τα μικρά παιδιά δεν έχουν επίγνωση της ίδιας τους της συμπεριφοράς, αλλά χρειάζονται πραγματικά να ξέρουν πώς να χειριστούν το πρόβλημα όταν παρουσιαστεί. Γι' αυτό η συμμετοχή του νηπίου στον καθαρισμό του «ατυχήματος», είναι τόσο σημαντική!

Τα Pampers Pants χαρίζουν στο μωρό σας την προστασία και την άνεση που χρειάζεται, μέχρι να είναι έτοιμο για το γιογιό!

Συγκατάθεση στη χρήση cookies