Συμβουλές για την εκπαίδευση τουαλέτας

Οι ειδικοί σύμβουλοι γονέων των Pampers εντοπίζουν κάποιες από τις πιο συνηθισμένες προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει το παιδί σας και σας συμβουλεύουν σχετικά με το πώς να τις χειριστείτε.

  • Στα περισσότερα παιδιά συμβαίνουν «ατυχήματα» μετά από την εκπαίδευση τουαλέτας. Όταν το παιδί σας έχει ένα τέτοιο «ατύχημα», καθαρίστε με ηρεμία και ζητήστε του να βοηθήσει. Αυτό περνάει το μήνυμα ότι το θέμα της εκπαίδευσης τουαλέτας ανήκει και στις δικές του… υποχρεώσεις!

  • Φροντίστε να είναι ξεκάθαρο το γεγονός ότι το βάζετε να βοηθήσει στο καθάρισμα και ότι αυτό δεν είναι τιμωρία.

  • Όταν ένα παιδί μικρότερο από πέντε ετών βρίσκεται εκτός σπιτιού, καλό είναι έχετε μαζί σας μία αλλαξιά ρούχα , για κάθε ενδεχόμενο.

  • Κάποιες φορές τα μικρά αγόρια αρνούνται να ουρήσουν όρθια, καθώς έχουν καταρχήν εκπαιδευτεί να το κάνουν αυτό καθιστά. Μη δημιουργήσετε φασαρία, απλά αφήστε τον γιο σας να το κάνει όπως θέλει, μέχρι να είναι ο ίδιος έτοιμος να σταθεί όρθιος. Κάποια στιγμή θα το καταλάβει. Τα μικρά αγόρια θα πρέπει να έχουν μια δυνατή, τοξοειδή ροή· αν όχι, θα χρειαστεί ιατρική αξιολόγηση. Η ξαφνική εμφάνιση διαρροής σταγόνων μπορεί να είναι ένδειξη φλεγμονής.

  • Πηγαίνει σε κρυφά μέρη; Σε αυτή την περίπτωση, ο καθησυχασμός και η καθοδήγηση είναι προτιμότερα από την επίπληξη. Αν βρείτε κακάκια ή μια «λιμνούλα» ούρων πίσω από τον καναπέ ή την κουρτίνα, αποφύγετε τις προσωπικές αντωνυμίες και την ευθεία αντιπαράθεση («εσύ άφησες τα κακά πίσω από την κουρτίνα;»)

  • Αφήστε το πρόσωπό σας να δείχνει την απογοήτευσή σας· οι λέξεις σας θα πρέπει απλά να δίνουν οδηγίες για έναν καλύτερο τρόπο χειρισμού του προβλήματος.

  • Συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας εάν το παιδί σας παρουσιάζει κάποιο ή κάποια από αυτά τα συμπτώματα: συχνοουρία, πόνο κατά την ούρηση, διακεκομμένη ούρηση ή δυσκολία στην ούρηση, ακράτεια, αλλαγή στην όψη ή την οσμή των ούρων και ανεξήγητο πυρετό. Μπορεί να είναι ενδείξεις μιας ουρολοίμωξης.

  • Εάν η εκπαίδευση τουαλέτας προκαλεί άγχος ή πίεση στο παιδί σας, είναι πιθανό να κατακρατεί τα ούρα ή και τα κακά. Ακολουθήστε τις οδηγίες ώστε να αποφύγετε πιθανή δυσκοιλιότητα ή άλλα προβλήματα. Καθυστερήστε την εκπαίδευση τουαλέτας για λίγο. Κάντε πίσω τώρα και επανέλθετε σε αυτό το ζήτημα μετά από έναν έως τρεις μήνες, ρωτώντας το παιδί σας αν είναι έτοιμο εκείνη τη στιγμή. Η κατακράτηση αυτή είναι ένα παιχνίδι ισχύος που το παιδί θα το κερδίσει. Οπότε μην εμπλακείτε στη μάχη!

  • Αντιμετωπίστε τη δυσκοιλιότητα. Η κατακράτηση είναι και αιτία και αποτέλεσμα της δυσκοιλιότητας και πρέπει να αντιμετωπιστεί με μαλακτικά κοπράνων, ήπια καθαρτικά και πολλές παραπάνω ίνες και φρούτα. Εάν το πρόβλημα δεν έχει λυθεί σε μία εβδομάδα, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.

Τα Pampers Pants χαρίζουν στο μωρό σου την προστασία και την άνεση που χρειάζεται, μέχρι να είναι έτοιμο για το γιογιό!

Συγκατάθεση στη χρήση cookies