potty-training-tips

Εκπαίδευση τουαλέτας: συμβουλές για τα γιογιό

Ποιος τύπος γιογιό σας ταιριάζει περισσότερο;
Στην ουσία, το μόνο αντικείμενο που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε την εκπαίδευση είναι κάτι που ήδη έχετε: μια τουαλέτα. Σήμερα, ωστόσο, πολλοί παιδίατροι και γονείς συνιστούν την παράκαμψη της τουαλέτας, που μπορεί να προκαλεί φόβο, και την έναρξη της διαδικασίας με ένα γιογιό που θα μπορεί το μικρό σας να επικαλείται ως δικό του. Μερικοί γονείς έχουν, επίσης, ανακαλύψει ότι όταν ένα νήπιο βοηθήσει στην επιλογή του γιογιό του, τότε είναι πιο πιθανό και να το χρησιμοποιήσει.


Ένα γιογιό για το πάτωμα έχει κάποια ενσωματωμένα πλεονεκτήματα για ένα νήπιο. Είναι μικρούλι, όπως ακριβώς και το μωρό. Είναι εύκολα προσβάσιμο, κι έτσι μπορεί να συνηθίσει να κάθεται πάνω του χωρίς βοήθεια και δε χρειάζεται να τραβήξει το καζανάκι (αν και αυτό που είναι καλό για τα παιδιά πολλές φορές εμπεριέχει περισσότερη δουλειά για τη μαμά). Τα γιογιό για το πάτωμα έχουν το ιδανικό ύψος και βοηθούν τα παιδιά να τοποθετήσουν σταθερά τα πόδια τους στο πάτωμα, κάτι σημαντικό την ώρα που σπρώχνουν για να ενεργηθούν. Αναζητήστε κάποιο με αρκετά φαρδιά βάση για να αποφευχθεί κάποια τυχόν ανατροπή, όταν το παιδάκι σας γείρει προς το πλάι για να ελέγξει την πρόοδό του.Βάση για τη λεκάνη.


Αν το παιδί σας βρίσκει ενδιαφέρουσα τη μεγάλη τουαλέτα και θέλει κι αυτό μία σαν της μαμάς και του μπαμπά, μπορείτε να επιλέξετε μια βάση που μπορεί να τοποθετηθεί πάνω στην κανονική τουαλέτα. Βεβαιωθείτε ότι η βάση εφαρμόζει καλά και δεν ""παίζει"". Αν δεν είναι σταθερή, το παιδί σας μπορεί να μην αισθάνεται βολικά να τη χρησιμοποιήσει.


Ορισμένοι παιδίατροι συνιστούν αυτού του είδους το κάθισμα επειδή κάνει πιο εύκολη τη μετάβαση στην κανονική τουαλέτα. Αν είστε υπέρ αυτής της λύσης, προμηθευτείτε και ένα σκαλοπατάκι που θα το βάλετε από κάτω. Αυτό θα επιτρέπει στο παιδί σας να σταθεροποιηθεί, όταν θα προσπαθεί να κάνει κακά. Επίσης, με αυτό τον τρόπο θα χρειάζεται λιγότερη βοήθεια να ανέβει και να κατέβει. Ένα σκαλοπατάκι μπορεί να παίξει διπλό ρόλο στην τουαλέτα: Αφού το χρησιμοποιήσει το παιδί σας στην τουαλέτα, μπορεί να το τραβήξει στο νιπτήρα για να πλύνει τα χέρια του.


Δύο στην τιμή του ενός.Ορισμένα παιδικά γιογιό είναι η τέλεια επιλογή και για τους δύο κόσμους, μιας και περιλαμβάνουν βάσεις που σηκώνονται για να τοποθετηθούν στην κανονική τουαλέτα, όταν το παιδί είναι έτοιμο. Άλλα διπλώνουν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως σκαλοπατάκι. Είτε ταχθείτε υπέρ ενός απλού γιογιό είτε ενός μοντέλου που έχει διπλό ρόλο, αναζητήστε κάποιο που να είναι γερό. Θα πρέπει να είναι αρκετά ελαφρύ για να μπορεί να το κουμαντάρει το παιδί σας, αλλά αρκετά γερό ώστε να μπορεί να αντέξει το βάρος του παιδιού. Τα καθικάκια και τα μοντέλα που εφαρμόζουν στην τουαλέτα πρέπει να έχουν ένα κάθισμα με επένδυση ή να έχουν ένα σχήμα κατάλληλο για το μικρό ποπουδάκι.


Πάνες-βρακάκια, μωρομάντηλα και άλλα.Μερικές μαμάδες χρησιμοποιούν πάνες-βρακάκια μιας χρήσης, που μοιάζουν περισσότερο με εσώρουχα, για να βοηθήσουν το παιδάκι τους να συνηθίσει στην ιδέα να ανεβάζει και να κατεβάζει το εσώρουχό του. Είναι λιγότερο άβολα από τις πάνες και δίνουν λιγότερη δουλειά στη μαμά όταν γίνει κάποιο ατύχημα (καθώς πάντα γίνονται), αλλά και το παιδί μπορεί να βοηθήσει, πετώντας το μόνο του. Η αλλαγή της πάνας με πάνα-βρακάκι μπορεί να είναι ένα μεγάλο βήμα για ένα παιδί στο δρόμο προς τα εσώρουχα, αλλά με επιπλέον προστασία. Μερικές μαμάδες χρησιμοποιούν, επίσης, αυτού του είδους τις πάνες-βρακάκια τη νύχτα, αντί για κανονικές πάνες, όταν το παιδί τους έχει μάθει να χρησιμοποιεί την τουαλέτα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά εξακολουθεί να έχει ατυχήματα τη νύχτα.


Βοηθάτε, επίσης, το παιδί σας να μάθει για την καθαριότητα, βοηθώντας το να σκουπιστεί και δείχνοντάς του πώς να πλένει τα χέρια του κάθε φορά που χρησιμοποιεί το γιογιό. Υγρά μαντηλάκια μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά λίγο πιο απλή για ένα παιδί: Είναι πιο εύκολο στο να τα πιάσουν τα μικρά χεράκια την ώρα που το παιδί σκουπίζεται και μπορεί να καθαριστεί καλύτερα απ’ ότι με ένα απλό χαρτί τουαλέτας. Αναζητήστε υγρά μαντηλάκια σχεδιασμένα για τη χρήση του γιογιό που να μπορούν να απορριφθούν μέσα στη λεκάνη.


Το καθάρισμα των ατυχημάτων είναι μέρος της εκπαίδευσης γιογιό, αλλά μπορείτε να τα περιορίσετε, δίνοντας στο μικρό σας αγοράκι κάτι να στοχεύσει. Υπάρχουν βιοδιασπώμενοι στόχοι σε σχήμα ψαριού διαθέσιμοι στο εμπόδιο.
Ενώ δεν μπορείτε να επισπεύσετε τη διαδικασία, μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να κάνει τη μετάβαση, προσφέροντάς του το σωστό εξοπλισμό, την υποστήριξη και την ενθάρρυνσή σας, καθώς και πολλούς επαίνους και θετική ενίσχυση.Μπορεί επίσης να σας αρέσει: