Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για νήπια

Ακόμα μια χρονιά, ακόμα μια φορά θα γιορτάσετε τα Χριστούγεννα στη γεμάτη αγάπη, αγκαλιά της οικογένειάς σας. Τα Χριστούγεννα είναι μια μαγική εποχή με φώτα, λάμψη, δώρα και τρυφερά συναισθήματα. Βάλτε το παιδί σας στο εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων με αυτές τις ιδέες για δημιουργικές χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες. Ένα χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο.

Τι θα χρειαστείτε:

ένα μεγάλο φύλλο από σκληρό χαρτί ή μαλακό χαρτόνι, ένα χάρτινο ή πλαστικό ποτηράκι, ακρυλικές μπογιές που ξεπλένονται, περιοδικά, κομμάτια χρωματιστού φελλού ή άλλου υλικού, χρυσόσκονη, ψαλίδια ειδικά για παιδιά και χρωματιστούς μαρκαδόρους. Αφήστε το παιδί σας να ζωγραφίσει το φόντο στο μεγάλο φύλλο χαρτί. Μπορεί να είναι ό,τι θέλει-μια εικόνα, ένα χρώμα ή και περισσότερα. Αφήστε το να στεγνώσει.

Δείξτε στο παιδί σας πώς να χαράζει κύκλους, μ’ ένα αναποδογυρισμένο χάρτινο ή πλαστικό ποτήρι.

Επαναλάβετε 25 φορές. Αφήστε το να αποφασίσει πού και πώς θα χαράξει τους κύκλους -από την στιγμή που είναι 25, δεν έχει σημασία.

Αριθμήστε τον κάθε κύκλο, από το 1 έως το 25.

Αφήστε το παιδί σας να ξεφυλλίσει ένα παλιό περιοδικό και να διαλέξει διασκεδαστικά σχέδια που θα τα κόψει και θα τα κολλήσει σε κάθε κύκλο.

Κάντε το ίδιο με τα κομμάτια του φελλού και των υλικών και προσθέστε χρυσόσκονη, κορδέλες και πούλιες για μια λαμπερή νότα.

Αφήστε την κόλλα και την μπογιά (αν έχετε βάλει) να στεγνώσουν.

Κρεμάστε το στο σαλόνι ή στο δωμάτιό του και δώστε του ένα μικρό δώρο κάθε μέρα, για να σηματοδοτείτε κάθε βήμα που σας φέρνει πιο κοντά στη μεγάλη μέρα των Χριστουγέννων. Γιρλάντες από ποπ κορν. Τι θα χρειαστείτε: ποπ κορν, βελόνα, κλωστή.

Ψήστε λίγο ποπ κορν.

Αφήστε το να κρυώσει.

Περάστε την κλωστή στη βελόνα και αφήστε το παιδί σας να σας δώσει κομματάκια ποπ κορν, για να τα ενώσετε με την κλωστή.

Επαναλάβετε έως ότου έχετε μια ολοκληρωμένη γιρλάντα και δέστε τις δυο άκρες της κλωστής μαζί. Δώστε την στο παιδί σας για να διακοσμήσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Στολίδια από γλειφιτζούρια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Τι θα χρειαστείτε:

γλειφιτζούρια, ακρυλική μπογιά που ξεπλένεται ή δαχτυλομπογιά, κόλλα για παιδιά, κουμπιά, χρυσόσκονη, πούλιες, σπάγκο.

Αφήστε το παιδί σας να βάψει τα γλειφιτζούρια με δαχτυλομπογιά.

Το πράσινο είναι για τα δέντρα, αλλά αφήστε το να διαλέξει όποιο χρώμα θέλει. Σπάστε τα ξυλάκια από τα γλειφιτζούρια σε διαφορετικά μήκη, κάποια πιο κοντά και κάποια πιο μακριά, έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Σε ένα ολόκληρο ξυλάκι που κρατάτε κάθετα, κολλήστε τα σπασμένα ξυλάκια στο τριγωνικό σχήμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου (από το πιο κοντό στο πιο μακρύ). Κολλήστε επάνω διακοσμητικά όπως πολύχρωμα κουμπιά, κομμάτια χρυσόσκονης και πούλιες για λίγη λάμψη.

Περάστε ένα σπάγκο στο πίσω μέρος, στο σημείο όπου εφάπτονται τα κάθετα ξυλάκια με το οριζόντιο ξύλο.

Κρεμάστε τη δημιουργία σας στο παράθυρο, στο χριστουγεννιάτικο δέντρο ή στείλτε την ως χριστουγεννιάτικο δώρο στα αγαπημένα σας, οικογενειακά πρόσωπα.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies