Τα 1α γενέθλια: δημιουργήστε διαχρονικές αναμνήσεις

Είναι απολύτως φυσιολογικό να θέλετε να γιορτάσετε τον πρώτο χρόνο ζωής του μωρού σας. Το πάρτυ από μόνο του μπορεί να διαρκέσει λίγες μόνο ώρες, όμως αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τρυφερές αναμνήσεις που θα θυμάστε για πάντα.

  1. Φυτέψτε ένα δέντρο, αν έχετε τη δυνατότητα. Όπως και το μωρό σας, έτσι και ένα δέντρο θα μεγαλώνει κάθε χρόνο, βγάζοντας ρίζες και ανθίζοντας. Κάθε χρόνο μπορείτε να βγάζετε φωτογραφία το παιδί σας δίπλα στο δέντρο του. Δεν είναι μόνο ένας υπέροχος τρόπος να καταγράψετε τη ζωή του, αλλά καθώς μεγαλώνει το μωρό σας θα μάθει για το σημαντικό δεσμό που όλοι μας έχουμε με τη γη και το περιβάλλον.

  2. Φτιάξτε ένα παπλωματάκι με τα ρούχα του πρώτου έτους. Είναι ένας ωραίος τρόπος για να φυλάξετε ένα κομμάτι από εκείνο το αξιαγάπητο ρούχο του μωρού που δεν μπορείτε ν’ αποχωριστείτε. Συγκεντρώστε τα ρούχα, τις κουβέρτες και τα σεντόνια που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, κόψτε τα σε τετράγωνα και μετατρέψτε τα σε ένα πάπλωμα. Θα μπορούσε να είναι ένα συναισθηματικό δώρο για το παιδί όταν μεγαλώσει.

  3. Καταγράψτε την εξέλιξη του μωρού σας. Επιλέξτε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες από τους 12 πρώτους μήνες για να φτιάξετε ένα λεύκωμα. Γράψτε μια ιστορία ή φτιάξτε μια παρουσίαση, τονίζοντας τις ιδιαίτερες στιγμές και τα σημαντικά στάδια από τον πρώτο χρόνο ανάπτυξής του.

  4. Κάντε μία πατημασιά. Χρησιμοποιείστε ένα υλικό καλουπιού για να φτιάξετε το αποτύπωμα του ποδιού ή του χεριού του παιδιού σας. Τοποθετήστε το σε μία κορνίζα διπλής όψεως με την πατημασιά στη μία πλευρά και μια φωτογραφία από τα πρώτα γενέθλια στην άλλη.

  5. Φτιάξτε μία κάψουλα χρόνου. Συλλέξτε αντικείμενα (που μεταδίδουν την ουσία) γύρω από τον πρώτο χρόνο του μωρού σας: μία φωτογραφία του σπιτιού σας, ένα κομμάτι από την αγαπημένη του κουβέρτα, την αγαπημένη του κουδουνίστρα κ.λπ. Κλείστε τα σ’ ένα κουτί για να το ανοίξει στα 18α γενέθλιά του.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies