Παιδικές Φωτογραφίες: πώς να βγάλετε "επαγγελματικές" φωτογραφίες το μωρό σας

Δεν μπορείτε να χορτάσετε το νέο σας μωρό… είναι πάρα πολύ χαριτωμένο!

Για να βγάλετε φωτογραφίες που μοιάζουν επαγγελματικές ώστε να τις χρησιμοποιήσετε στις ανακοινώσεις της γέννησης του παιδιού σας, θα σας μαρτυρήσουμε μερικά μυστικά: Περιμένετε μέχρι να κοιμηθεί.

Τα νεογέννητα είναι πιο εύκολο να τα «στήσετε» σε πόζες, και δεν ξυπνούν σχεδόν με τίποτα.

Χρησιμοποιείτε το φυσικό φως. Πολύ φως.

Λάβετε υπόψη σας το φόντο και τι βρίσκεται εντός πλάνου.

Πλησιάστε κοντά.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από ένα νεογέννητο που κοιμάται.

Τραβήξτε όσες περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε, ανάμεσα σε 50 φωτογραφίες ίσως η μία θα είναι η τέλεια.

Όσο μεγαλώνει θα διαπιστώνετε ότι δεν μπορεί να κάτσει ήσυχο και δεν θα είναι και ιδιαίτερα πρόθυμο να σκάσει χαμόγελο, αλλά όταν επιτέλους καταφέρετε να τραβήξετε αυτό το τέλειο στιγμιότυπο για να προστεθεί στις οικογενειακές φωτογραφίες σας, θα δείτε ότι άξιζε η αναμονή.

Μερικές ιδέες για υπέροχες, φυσικές μωρουδίστικες φωτογραφίες.

Φωτογραφίστε το μωρό τη στιγμή που δείχνει να είναι στο στοιχείο του από μόνο του. Ξεχάστε τις προσπάθειες να το βάλετε να ποζάρει. Όσο περισσότερο προσπαθήσετε, τόσο πιο απίθανο είναι να το καταφέρετε να χαμογελάσει. Απλά πατήστε το κουμπί όταν το μωράκι είναι μπρούμυτα στο χαλάκι του ή όταν παίζει. Βοηθάει επίσης να γονατίζετε, να κάθεστε ή να ξαπλώνετε στο πάτωμα για να τραβήξετε τη φωτογραφία σε επίπεδο ματιών.

Μην προσπαθήσετε να εκβιάσετε ένα χαμόγελο.

Όσο πιο φυσικό είναι το χαμόγελο, τόσο πιο ωραία θα είναι η φωτογραφία.

Προσπαθήστε να κάνετε μια αστεία γκριμάτσα ώστε να κάνετε το μωρό να χαμογελάσει.

Για μεγαλύτερα παιδάκια, κάντε κάτι χαζό ή θυμίστε του κάτι που το είχε κάνει να γελάσει. Τραβάτε φωτογραφίες συνέχεια.

Αυτό πρέπει να κάνει ένας φωτογράφος μωρών: να τραβάει όσο περισσότερες φωτογραφίες μπορεί. Αντί να προσπαθήσετε να πετύχετε εκείνη τη μία την τέλεια, τραβήξτε πολλές, από όλες τις διαφορετικές γωνίες. Οι περισσότερες πιθανότητες είναι ότι θα κουνηθεί, θα στριφογυρίσει ή θα φταρνιστεί ακριβώς τη στιγμή που θα πατάτε το κουμπί.

Μεγαλύτερη ταχύτητα κλείστρου βοηθά στη λήψη μιας καλής φωτογραφίας του παιδιού όταν τρέχει, πηδάει, στριφογυρίζει ή παίζει. Όσο μεγαλύτερη η ταχύτητα κλείστρου, τόσο λιγότερο θολή θα βγει η φωτογραφία σας. Κι αν μη τι άλλο, θυμηθείτε αυτή τη συμβουλή: πάντα να τυπώνετε τις φωτογραφίες του μωρού σας. Το να βλέπετε φωτογραφίες ξεφυλλίζοντας ένα άλμπουμ είναι πολύ πιο ευχάριστο από το να τις βλέπετε στην οθόνη της κάμεράς σας. Δεν θα το μετανιώσετε!

Συγκατάθεση στη χρήση cookies