Καλοκαιρινό πάρτι γενεθλίων για το μικρό σας: Η οργάνωση είναι το «κλειδί»!

Το πάρτι γενεθλίων του παιδιού σας είναι ένα σπουδαίο γεγονός και ο στόχος είναι ένας: Να διασκεδάσετε όλοι το ίδιο, μικροί και μεγάλοι, καλεσμένοι και οικοδεσπότες. Οι παρακάτω συμβουλές, λοιπόν, μπορούν να σας βοηθήσουν να οργανώσετε ένα υπέροχο, καλοκαιρινό παιδικό πάρτι και στο τέλος της ημέρας, με τη γλυκιά κούραση της διασκέδασης, να σκέφτεστε μόνο τις καλύτερες στιγμές!

1. Πάρτι με βοήθεια ή χωρίς;

Το πρώτο ερώτημα που πρέπει να απαντήσετε, είναι αν θα αναλάβετε τα πάντα μόνοι σας ή θα απευθυνθείτε σε επαγγελματίες που θα αναλάβουν να φτιάξουν και να παραδώσουν την τούρτα και το φαγητό -ή ακόμη και τη διασκέδαση. Από την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, θα εξαρτηθεί και ο τόπος που θα επιλέξετε για το πάρτι του παιδιού σας, ο χρόνος και πολλές άλλες λεπτομέρειες.

Κοριτσάκι και τούρτα γενεθλίων

2. Η τοποθεσία

Στην περίπτωση που αποφασίσετε να κάνετε τα πάντα μόνοι σας, τότε η επιλογή της τοποθεσίας πρέπει να είναι κοντά στο σπίτι σας. Το πάρκο της γειτονιάς ή η παιδική χαρά είναι ιδανικές τοποθεσίες για να μεταφέρετε ό,τι χρειαστεί, εύκολα και άμεσα. Σε διαφορετική περίπτωση, οι επιλογές σας είναι αμέτρητες. Βρίσκετε το σημείο που σας αρέσει και στη συνέχεια, απευθύνεστε σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και θα αναλάβουν να παραδώσουν στο μέρος -και την ώρα που θα ορίσετε- ό,τι επιλέξετε. Καλό είναι να θυμάστε πως αν πρόκειται για δημόσιο χώρο, συνήθως απαιτείται να έχετε ζητήσει και να έχετε λάβει εκ των προτέρων μία τυπική άδεια από τον αρμόδιο δήμο.

3. Τι θα χρειαστεί να φροντίσετε εσείς

Πέρα από την καλή σας διάθεση οικογενειακώς, υπάρχουν και αρκετές λεπτομέρειες που πρέπει να φροντίσετε να έχετε μαζί σας: Πιατάκια, κουταλάκια, ποτηράκια, χαρτοπετσέτες, τι θα φάτε μικροί και μεγάλοι, τον αναπτήρα για να ανάψετε το κεράκι, ένα φαρμακείο για καλό και για κακό και φυσικά, τις Pampers® Active Baby™ για το μικρό σας, ώστε όσες ώρες και αν κρατήσει η διασκέδαση, το παιδάκι σας να είναι πάντα ο πρωταγωνιστής. Γνωρίζετε πολύ καλά, άλλωστε, πως οι συγκεκριμένες πάνες διαθέτουν τρία απορροφητικά κανάλια που βοηθούν στην ομοιόμορφη κατανομή της υγρασίας και την κρατούν μακριά από το δερματάκι του παιδιού, ακόμα και σε μία μέρα γεμάτη κέφι και ζωντάνια, όπως η μέρα του πάρτι του!

4. Η λίστα των καλεσμένων

Καλό είναι να θυμάστε πως το πάρτι είναι για το μικρούλι σας και να καλέσετε σίγουρα παιδάκια της ηλικίας του με τα οποία και αλληλεπιδρά. Μπορεί να είναι «φίλοι» από την παιδική χαρά, ξαδερφάκια και παιδιά φίλων ή και συμμαθητές, αν πηγαίνει στον παιδικό σταθμό. Κανόνας δεν υπάρχει όμως, γενικώς ισχύει το «λίγοι και καλοί». Οι «πολλοί», ειδικά αν είναι και διαφορετικών ηλικιών, θα σκορπίσουν στον χώρο και το παιδάκι σας μπορεί και να μην παίξει καθόλου με κάποιους από αυτούς.

5. Ανιματέρ για τη διασκέδαση

Η ηλικιακή διαφορά των καλεσμένων παιδιών είναι και η δυσκολία σχετικά με το να φωνάξετε κάποιον ανιματέρ, που θα μπορέσει να τα απασχολήσει δημιουργικά: Από την ηλικία των τριών ετών και κάτω, τα παιδάκια απασχολούνται με συγκεκριμένο τρόπο, ενώ τα μεγαλύτερα πιθανώς να βρουν αυτά τα παιχνίδια «βαρετά» και να μην δείξουν ενδιαφέρον. Το αν θα αξιοποιήσετε, δηλαδή, τις υπηρεσίες ενός ανιματέρ, που θα δώσει ζωντάνια στο πάρτι, εξαρτάται από το «μωσαϊκό» των καλεσμένων σας και χρειάζεται σκέψη.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, δεν είναι δύσκολο να προετοιμάσετε οι ίδιοι μερικά παιχνίδια που θα απασχολήσουν τους καλεσμένους σας δημιουργικά, διασκεδαστικά και χωρίς το άγχος ότι θα λερώσετε ή θα προκαλέσετε ζημιές -το πάρτι σε εξωτερικό χώρο προσφέρεται για messy play σε όλες τις παραλλαγές!

κοριτσάκια παίζουν μπουγέλο

6. Οι κανόνες φιλοξενίας που αλλάζουν

Φυσικά και ως οικοδεσπότες, θέλετε οι καλεσμένοι σας να περάσουν υπέροχα. Μην ξεχνάτε όμως πως μπορεί να βρίσκεστε έξω από το σπίτι σας, πιθανότατα και αρκετά μακριά, επομένως υπάρχουν κάποιες μικρολεπτομέρειες που θα πρέπει να φροντίσετε εκ των προτέρων και προληπτικά. Για παράδειγμα, είναι σημαντικό να έχετε αρκετό νερό μαζί σας, δροσερό αν γίνεται, ώστε να ξεδιψάσουν από τη ζέστη, τον χορό και το παιχνίδι! Επίσης, να θυμάστε ότι δεν είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας τραπέζι: Μερικές κουβέρτες πικ-νικ και ψάθες για να καθίσουν οι καλεσμένοι σας, θα δημιουργήσουν μία άνετη ατμόσφαιρα, που προδιαθέτει για χαλάρωση και διασκέδαση.

7. Η διακόσμηση

Το πράσινο του πάρκου, το γαλάζιο της θάλασσας, η φύση, ο ήλιος συνθέτουν ένα πανέμορφο σκηνικό που δεν χρειάζεται κάποια παρέμβαση. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να φροντίσετε εκ των προτέρων να διακοσμήσετε τον χώρο με βάση το θέμα του πάρτι: Μερικές γιρλάντες ή μπαλόνια, τα αντίστοιχα πιατάκια και ποτηράκια αρκούν, αλλά μπορείτε, αναλόγως με τον χώρο, να προσθέσετε ό,τι άλλο σας αρέσει. Αρκεί, φεύγοντας, να φροντίσετε να μαζέψετε τα πάντα και να αφήσετε τον χώρο πεντακάθαρο, όπως τον βρήκατε.

Τραπέζι γενεθλίων σε πάρκο

8. Η τούρτα

Πάρτι χωρίς τούρτα δεν γίνεται. Επομένως, αφού επιλέξετε το θέμα και τη διακόσμηση, πρέπει να φροντίσετε κάτι ακόμα: Να επιλέξετε υπηρεσία που θα παραδώσει την τούρτα έτοιμη για το κεράκι στον τόπο και την ώρα που θέλετε! Έτσι, θα «γλιτώσετε» έναν μεγάλο «μπελά», αυτόν της μεταφοράς και της συντήρησης του γλυκού, που θα πρέπει να είναι δροσερό και ασφαλές από διαφόρων ειδών «εισβολείς», μέχρι την ώρα που όλοι μαζί θα τραγουδήσετε τα «χρόνια πολλά»!

Ένα πάρτι σε εξωτερικό χώρο, ειδικά αυτήν την εποχή του χρόνου, είναι απόλαυση για μικρούς και μεγάλους! Είτε επιλέξετε ένα πάρκο, μία παιδική χαρά ή ένα άλσος, είτε μία παραλία για βουτιές, είναι βέβαιο πως θα διασκεδάσετε όλοι. Και με τα Pampers® Active Baby™, γνωρίζετε καλά πως το μικρούλι σας θα είναι χαρούμενο, ζωηρό και κεφάτο σε όλη τη διάρκεια του πάρτι, χωρίς να χάσει στιγμή δράσης!

Συγκατάθεση στη χρήση cookies