Το πρώτο κούρεμα: η πρώτη επίσκεψη του μωρού σας στο κομμωτήριο

Αν δεν είστε σίγουρη για το πώς θα αντιδράσει το παιδί σας, όταν πάτε για το πρώτο κούρεμα των μαλλιών του, μην ανησυχείτε: μία μικρή προετοιμασία για τη μεγάλη μέρα μπορεί να καθησυχάσει τις ανησυχίες σας και να εξασφαλίσει μία διασκεδαστική (και χωρίς παρατράγουδα) ημέρα στο κομμωτήριο.

Επιλέξτε το σωστό κομμωτήριο.

Κλείστε ένα ραντεβού.

Αν το παιδί σας είναι νήπιο ή προσχολικής ηλικίας, πηγαίνετέ το στο κομμωτήριο νωρίτερα από το ραντεβού σας και δείξτε του το χώρο. Συστήστε το στον κομμωτή που θα του κόψει τα μαλλιά και παρακολουθήστε τον να κουρεύει τα μαλλιά και άλλων παιδιών. Έτσι το παιδί σας θα είναι λιγότερο φοβισμένο, αν ξέρει τι το περιμένει.

Προετοιμάστε το παιδί σας.

Διαβάστε μαζί του ένα βιβλίο με φωτογραφίες για τα πρώτα κουρέματα, ώστε να βοηθήσετε το νήπιό σας να συνηθίσει στην ιδέα ότι θα του κόψουν τα μαλλιά. Την ημέρα του ραντεβού, μιλήστε στο παιδί σας για τη διαδικασία. Ίσως να ήταν καλή ιδέα να μη χρησιμοποιήσετε τη λέξη ""κόψιμο"", σε περίπτωση που έχει συνδυάσει τη λέξη αυτή με κίνδυνο ή πόνο. Αντίθετα, πείτε του ότι θα διασκεδάσετε πολύ και ότι θα κάνετε ένα ωραίο κούρεμα.

Φέρτε προμήθειες.

Πάρτε μαζί σας ένα μπλουζάκι, σε περίπτωση που το νήπιό σας αρνείται να φορέσει την ποδιά.

Κρατήστε το ακίνητο.

Νευρικό παιδί και ψαλίδια δεν αποτελούν καλό συνδυασμό. Αν το παιδί σας κουνιέται πολύ κατά τη διάρκεια του κουρέματος, βάλτε το να κάτσει στην αγκαλιά σας.

Τραβήξτε πολλές φωτογραφίες από το πρώτο κούρεμα του παιδιού σας και κρατήστε μία από τις πρώτες του τούφες!

Συγκατάθεση στη χρήση cookies