Τα νήπια παίζουν με άλλα παιδιά

Είναι πολύ γλυκό όταν το παιδί σας παίζει μαζί με άλλα παιδιά. Αυτό που δεν είναι γλυκό είναι όταν η διασκέδαση μεταμορφώνεται σε ξεσπάσματα οργής και σε διαγωνισμό ουρλιαχτών για τα παιχνίδια. Αυτά που πρέπει να γνωρίζετε για το πώς να προετοιμάσετε μία συνάντηση για παιχνίδι, πώς να αποκλιμακώνετε δύσκολες καταστάσεις και πώς να εξασφαλίσετε μια διασκεδαστική εμπειρία χωρίς άγχος και για εσάς και για το παιδί σας, είναι τα ακόλουθα.

Προγραμματισμός μίας συνάντησης για παιχνίδι. Το παιδί σας πιθανόν να μην ξεκινήσει να αλληλεπιδρά με τα άλλα παιδιά μέχρι την ηλικία των τριών. Σημάδια ότι το παιδί σας είναι έτοιμο να παίξει με έναν φίλο είναι όταν αρχίζει να έχει επίγνωση για τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων (ρωτώντας για παράδειγμα, γιατί είναι λυπημένο ένα άλλο παιδί) και όταν δείχνει περιέργεια για το τι κάνει ή με τι παίζει το γειτονόπουλο.

Στην αρχή να αναμένετε περιορισμένο ενδιαφέρον για τα άλλα παιδιά. Έχετε κατά νου ότι σε αυτή την ηλικία, το παιδί σας πιθανόν να μην έχει μάθει ακόμα την έννοια της συνεργασίας και δε διαθέτει αρκετό λεξιλόγιο για να εξηγήσει τι το ενοχλεί. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είστε έτοιμες να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας, σε περίπτωση που ανάψουν τα αίματα κατά το παιχνίδι των νηπίων.

Προετοιμασία για την ημέρα του παιχνιδιού. Το να συμφωνήσετε σε μια σύντομη διάρκεια της συνάντησης θα βοηθήσει στο να εκτονωθούν τα νεύρα που υπάρχουν, όταν τα παιδιά είναι πολύ κουρασμένα ή σε υπερδιέγερση. Όταν προγραμματίσετε τη συνάντηση για το παιχνίδι, ενημερώστε το παιδί σας και πείτε του ότι ο Σαμ έρχεται για να παίξουν και ότι θα πρέπει να μοιραστεί τα παιχνίδια του μαζί του. Αφήστε το να διαλέξει ορισμένα παιχνίδια που θέλει να κρύψει πριν την επίσκεψη.

Ο ρόλος σας κατά τη συνάντηση για το παιχνίδι. Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης για παιχνίδι καλύτερα να μείνετε μέσα στο δωμάτιο, αλλά μην επεμβαίνετε πολύ. Αν ανάψουν τα αίματα, μη διστάσετε να παρέμβετε. Μια απλή επεξήγηση μπορεί να κάνει θαύματα: ""Ο Σαμ δεν είχε την ευκαιρία να παίξει ακόμα με το φορτηγάκι. Τι θα έλεγες αν βάζαμε ένα χρονόμετρο για να παίξεις με αυτό τρία ακόμα λεπτά; Μετά μπορείς να το δώσεις στον Σαμ."

Συγκατάθεση στη χρήση cookies