Πώς θα είστε σίγουρες ότι το μικρό σας απολαμβάνει με άνεση το παιχνίδι του και το καλοκαίρι

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το καλοκαίρι είναι μία εποχή που έχει ξεχωριστή θέση στις καρδιές μικρών και μεγάλων. Από τη μία πλευρά, τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν ατελείωτες ώρες παιχνιδιού εντός και εκτός σπιτιού, δροσιστικές βουτιές στη θάλασσα και λαχταριστά παγωτά, ενώ από την άλλη, εμείς οι μεγαλύτεροι έχουμε τη δυνατότητα να χαρούμε λίγο περισσότερο ποιοτικό χρόνο παρέα με τα μικρά μας.

Ακριβώς για αυτό, είναι σημαντικό να μην αφήσουμε τις ημέρες του καλοκαιριού να κυλήσουν χωρίς να τις εκμεταλλευτούμε, αναζητώντας τις διασκεδαστικές, καλοκαιρινές δραστηριότητες, οι οποίες θα μας φέρουν πιο κοντά με τα παιδιά μας. Διότι εμείς είμαστε εκείνες που μέσω του παιχνιδιού, θα μετατρέψουμε το φετινό καλοκαίρι σε μία συναρπαστική και όμορφη εμπειρία, την οποία τα μικρά μας θα αναπολούν με νοσταλγία μεγαλώνοντας.

Πώς θα τα καταφέρουμε; Επενδύοντας στις διασκεδαστικές προτάσεις που έχουμε συγκεντρώσει στη λίστα που ακολουθεί και προσφέροντας στα μικρά μας έναν «σύμμαχο», ο οποίος θα παρέχει σε εκείνα την άνεση και την προστασία που χρειάζονται, ώστε να απολαμβάνουν κάθε παιχνίδι και κάθε καλοκαιρινή στιγμή στο έπακρο.

Ζούμε το δικό μας παραμύθι στον κήπο, το μπαλκόνι ή τη βεράντα μας

Έχοντας τον καλό καιρό με το μέρος μας, τίποτα δεν μας εμποδίζει από το να απολαύσουμε στον κήπο, το μπαλκόνι ή τη βεράντα μας, τις ηλιόλουστες ημέρες του καλοκαιριού. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουμε για να τα καταφέρουμε, είναι να βάλουμε... μπρος τη φαντασία μας και να δημιουργήσουμε σε κάποιον από τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού το δικό μας «βασίλειο». Χρησιμοποιώντας αντικείμενα που διαθέτουμε ήδη, όπως σεντόνια, κούτες, μαξιλάρες, πολύχρωμες κουρελούδες, σειρές από λαμπάκια, θα δημιουργήσουμε ένα αυτοσχέδιο παλάτι και θα στήσουμε παρέα με τα παιδιά ένα δικό μας παραμύθι! Ωστόσο, για να είμαστε σίγουρες πως τα παιδιά θα απολαύσουν το παιχνίδι όσο και εμείς, καλό θα ήταν να τους φορέσουμε μία ελαστική πάνα-βρακάκι, όπως οι Pampers® Pants™, οι οποίες εφαρμόζουν με μία μόνο κίνηση, καθώς δεν έχουν ταινίες, διαθέτουν απορροφητικό πυρήνα, διπλά προστατευτικά γύρω από τα ποδαράκια και περιμετρική εφαρμογή 360°, για να προλαμβάνουν τις διαρροές, χαρίζοντας στα παιδιά μας απόλυτη στεγνότητα για έως και 12 ώρες.

Μωρό σε σκηνή

Οργανώνουμε μία οικογενειακή συναυλία στο σαλόνι του σπιτιού μας

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως ο κοινός χρόνος που περνάμε με τα παιδιά μας, είναι μία αφορμή για να φέρουμε στην επιφάνεια τα παιδιά που «κρύβουμε» και εμείς μέσα μας. Και ένας τρόπος για να ανακαλύψουμε αυτό το παιδί, είναι να δημιουργήσουμε παρέα με τα μικρά μας ένα οικογενειακό μουσικό συγκρότημα, το οποίο θα έχει το δικό του όνομα, ενώ κάθε μέλος της οικογένειας θα αναλάβει έναν ρόλο. Ακόμη και αν δεν διαθέτουμε επαγγελματικά μουσικά όργανα στο σπίτι μας, μπορούμε να επωφεληθούμε από τα αντικείμενα που διαθέτουμε ήδη, όπως τις κατσαρόλες, τις κουτάλες, τα μπουκάλια, τα όσπρια, τα πλαστικά καλαμάκια, για να δημιουργήσουμε χειροποίητα ντραμς, μαράκες και φλάουτα. Έπειτα, αφού πραγματοποιήσουμε μερικές πρόβες, μπορούμε να δώσουμε μία σπιτική συναυλία στο σαλόνι μας ή να ηχογραφήσουμε το δικό μας μουσικό κομμάτι.

Δημιουργούμε ένα έργο τέχνης χρησιμοποιώντας τα χέρια και τις πατούσες μας

Μέσα σε κάθε μικρό παιδί «κρύβεται» ένας δημιουργικός και ταλαντούχος καλλιτέχνης. Εμείς το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες και να του προσφέρουμε τα κατάλληλα εργαλεία, τα οποία θα το βοηθήσουν να ξεδιπλώσει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία του. Ακριβώς για αυτό, θα πάρουμε ένα παλιό, λευκό σεντόνι ή ένα μεγάλο κομμάτι ύφασμα, θα προμηθευτούμε αρκετά ακρυλικά, φυσικά χρώματα ή τέμπερες, κατάλληλα για μικρά παιδιά και έπειτα, θα αφήσουμε το παιδί να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό έργο τέχνης πάνω στο ύφασμα, χρησιμοποιώντας για πινέλα τα χέρια και τις πατούσες του. Επίσης, για να είμαστε σίγουρες πως δεν θα λερωθεί το πάτωμα του σπιτιού, καλό θα ήταν να απλώσουμε μεγάλες σακούλες σκουπιδιών κάτω από το ύφασμα ή εναλλακτικά, μία διάφανη μεμβράνη, όπως αυτή που χρησιμοποιούμε για να καλύψουμε τα έπιπλα, όταν βάφουμε τους χώρους του σπιτιού.

Παιδί παίζει με τέμπερες

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ευφάνταστες ιδέες παιχνιδιών που μπορούμε να απολαύσουμε παρέα με τα μικρά μας. Σε κάθε περίπτωση, για να είμαστε σίγουρες πως τα παιδιά θα απολαύσουν τη διαδικασία, όσο και εμείς, φροντίζουμε να τους παρέχουμε την άνετη πάνα-βρακάκι, Pampers® Pants™, η οποία είναι δερματολογικά ελεγμένη, προστατεύει από τις διαρροές παρέχοντας μέγιστη στεγνότητα, ενώ διαθέτει την καλύτερη εφαρμογή, ακόμη και για τα πιο δραστήρια παιδιά.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies