Ημέρα του Πατέρα: Δραστηριότητες με το μωρό για να γιορτάσετε οικογενειακώς τον μπαμπά

Η Ημέρα του Πατέρα είναι μία σημαντική γιορτή στο ημερολογιο, καθώς υπενθυμίζει τον σπουδαίο ρόλο που παίζει αυτό το ξεχωριστό πρόσωπο στη ζωή κάθε παιδιού και το ιδιαίτερο δέσιμο που δημιουργείται ανάμεσα σε έναν πατέρα και το μικρό του.

Η Ημέρα του Πατέρα γιορτάστηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1908 στο Φέαρμοντ της Δυτικής Βιρτζίνια των ΗΠΑ από την Γκρέις Γκόλντεν Κλέιτον όμως, χωρίς να παρουσιάσει σημαντικό ενδιαφέρον από το κοινό. Δύο χρόνια αργότερα, έγινε μία δεύτερη προσπάθεια από τη Σονόρα Ντοντ, η οποία έμενε στην Ουάσιγκτον, αλλά η πρωτοβουλία της δεν είχε ιδιαίτερη απήχηση. Χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από 60 χρόνια, ώσπου ο πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον να καθιερώσει το 1972 την Ημέρα του Πατέρα ως μία επίσημη γιορτή των ΗΠΑ, μία γιορτή που τελικά επικράτησε και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει μερικές διασκεδαστικές προτάσεις για να αξιοποιήσετε μαζί με το μωρό σας την Ημέρα του Πατέρα, η οποία φέτος γιορτάζεται στις 19 Ιουνίου.

Δημιούργησε ένα χειροποίητο δώρο για τον μπαμπά μαζί με το μωρό σου

Είναι αλήθεια πως δεν υπάρχει πιο όμορφη έκπληξη για έναν γονιό, από ένα δώρο που είναι φτιαγμένο από τα χεράκια του παιδιού του. Ακριβώς για αυτό, με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα μπορείς να δημιουργήσεις μαζί με το μικρό σου ένα πρωτότυπο δώρο για τον μπαμπά του, το οποίο θα είναι γεμάτο ευφάνταστα χρώματα και αγάπη, ένα δώρο που θα θυμίζει για πάντα στον μπαμπά αυτήν την ημέρα! Στην αγορά υπάρχουν διαθέσιμα χρώματα που είναι ασφαλή και φιλικά για την ευαίσθητη επιδερμίδα του μωρού και τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε μαζί με το μικρό σου μία μοναδική ζωγραφιά από δαχτυλικά αποτυπώματα ή από το αποτύπωμα της πατούσας του, πάνω σε ένα μεγάλο χαρτί. Άφησε το μικρό σου να έρθει σε επαφή με τα υλικά, να εξασκήσει τη φαντασία και τις κινητικές του δεξιότητες μέσα από αυτή τη δημιουργική διαδικασία και να είσαι σίγουρη πως το τελικό αποτέλεσμα θα είναι τόσο ξεχωριστό, όσο το μοναδικό δέσιμο που υπάρχει ανάμεσα στο μικρό σου και τον μπαμπά του.

Δημιούργησε ένα χειροποίητο δώρο για τον μπαμπά μαζί με το μωρό σου

Απολαύστε οικογενειακώς την πρώτη βουτιά του φετινού καλοκαιριού

Βρισκόμαστε λίγο πριν το τέλος του Ιουνίου, οπότε αν δεν έχετε πραγματοποιήσει ήδη την πρώτη σας εξόρμηση στην παραλία, τότε η Ημέρα του Πατέρα είναι μία καλή ευκαιρία να επισκεφθείτε οικογενειακώς την πλησιέστερη ακτή. Η άμμος και τα παιχνίδια που θα έχεις πάρει μαζί για το μωρό σου, θα σας δώσουν αφορμές για να αξιοποιήσετε δημιουργικά τον χρόνο που θα περάσετε στη θάλασσα, ενώ η επίσκεψή σας, θα βοηθήσει το παιδί να εξοικειωθεί περισσότερο με τη θάλασσα και το κολύμπι. Και ακριβώς επειδή θα είστε στην παραλία και η αλλαγή της πάνας του μωρού σου θα είναι μία δύσκολη διαδικασία, μη ξεχάσεις να έχεις εξοπλίσεις την τσάντα θαλάσσης σου με τα Pampers Splashers. Σε αντίθεση με τις κανονικές πάνες, αυτές οι πάνες-μαγιό είναι ειδικά σχεδιασμένες για να αντέχουν στην επαφή με το νερό, διαθέτουν ελαστική ενιαία ζώνη 360°, ώστε να προσφέρουν απόλυτη άνεση στο μικρό σας. Ακόμα, έχουν διπλά προστατευτικά πλαϊνά, που σκίζονται εύκολα για γρήγορη αφαίρεση, όταν χρειάζεται, ενώ χάρη στα Splashers Dual Leak-Guard Barriers® εφαρμόζουν τέλεια, εμποδίζοντας τις διαρροές. Τέλος, εκτός από την ομπρέλα, τα κουβαδάκια και τις ψάθες σας, μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου μερικά σπιτικά σνακ, όπως κομματάκια μπανάνας, μήλου, πεπονιού και στικ λαχανικών, μπισκότα και κουλούρια, ανάλογα με το τι μπορεί να καταναλώσει και το μικρό σου, τα οποία θα ανακουφίσουν το στομάχι του, μέχρι να έρθει η ώρα να απολαύσει ένα ολοκληρωμένο γεύμα.

Επενδύστε δημιουργικό χρόνο σε διασκεδαστικά αισθητηριακά παιχνίδια

Επενδύστε δημιουργικό χρόνο σε διασκεδαστικά αισθητηριακά παιχνίδια

Τα τελευταία χρόνια η έννοια «αισθητηριακό παιχνίδι» απασχολεί όλο και περισσότερους εκπαιδευτικούς και γονείς. Στο εξωτερικό το αποκαλούν messy play και πρόκειται για μία διασκεδαστική μέθοδο μέσα από την οποία το παιδί διοχετεύει τη δημιουργικότητα, την ενέργεια και τη φαντασία του, εξασκώντας τις κινητικές του δεξιότητες και καλλιεργώντας τις αισθήσεις του. Μάλιστα, αυτήν τη μέθοδο μπορείτε να πραγματοποιήσετε οικογενειακώς στον κήπο, το μπαλκόνι ή τη βεράντα σας, χρησιμοποιώντας όποια πρώτη ύλη θέλετε, χρώματα ζαχαροπλαστικής, χώμα, ρύζι, νερό, φύλλα, πετρούλες, χαρτί, πλαστελίνες, κάθε αντικείμενο και υλικό που υπάρχει στο σπίτι και είναι ασφαλές για την ηλικία του μωρού και μπορεί να παρακινήσει την περιέργεια και το ενδιαφέρον του, για ατελείωτες στιγμές παιχνιδιού, παρέα με εσένα και τον μπαμπά του. Να θυμάσαι πως γιορτές όπως η Ημέρα του Πατέρα δεν είναι μία ακόμη ημερομηνία στο ημερολόγιο, αλλά μία αφορμή να δυναμώσεις τους οικογενειακούς σας δεσμούς. Μην χάσεις αυτήν την ευκαιρία, λοιπόν! Απολαύστε οικογενειακά την Κυριακή σας και αξιοποιήστε την Ημέρα του Πατέρα με διασκεδαστικές δραστηριότητες, που θα σας φέρουν κοντά.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies