Κατασκευές για νήπια: ιδέες και συμβουλές

Κλεισμένοι μέσα μια βροχερή μέρα; Ψάχνετε ιδέες για παιγνίδι με άλλα παιδάκια; Αυτές οι εύκολες κατασκευές και δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας 2 ετών και άνω είναι γρήγορες, οικονομικές και χρειάζονται μόνο μερικά βασικά εφόδια.

Ενεργοποιήστε και τις πέντε αισθήσεις του. Βράστε μακαρόνια και τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα σε τέσσερα ή πέντε πιάτα. Στάξτε λίγες σταγόνες χρώματος για τρόφιμα για να αλλάξετε το χρώμα των ζυμαρικών. Αφήστε το μωρό σας να τα πιάνει και να τα ζουλάει! Θα λατρέψει τη μοναδικότητα των χρωματιστών ζυμαρικών, τον τρόπο που γλιστράνε ανάμεσα στα χέρια του, και τους ήχους που κάνουν όταν τα ζουλάει.

Τελειοποιήστε τις κινητικές του δεξιότητες. Βγάλτε ένα ταψάκι για κεκάκια και μερικά διαφορετικού χρώματος πομ-πομ (τα βρίσκετε στα περισσότερα καταστήματα). Αφήστε το παιδί σας να ταξινομήσει τα πομ-πομ στις ειδικές θήκες που υπάρχουν για τα κεκάκια. Θα διασκεδάσει να πιάνει τις μαλακές αυτές μπαλίτσες και παράλληλα θα μάθει τα ονόματα των χρωμάτων.

Ενθαρρύνετε τη δημιουργικότητά του. Η ζωγραφική με δακτυλομπογιές είναι η αγαπημένη δραστηριότητα των νηπίων. Βάλτε λίγο χρώμα πάνω σε ένα πιάτο ή δίσκο και αφήστε το νήπιό σας να χρησιμοποιήσει τα δάχτυλά του ή τα χέρια του για να ζωγραφίσει σχέδια σε μια λευκή κόλα χαρτί. Φροντίστε να προστατέψετε τις επιφάνειες βάζοντας από κάτω ένα υλικό που πλένεται ή παλιές εφημερίδες. Μπορείτε μάλιστα να χρησιμοποιήσετε και έναν πίνακα με πιαστράκι, έτσι ώστε να κρατήσετε το χαρτί σταθερό. Επίσης, μια ωραία ιδέα είναι να κορνιζάρετε και να κρεμάσετε μερικά από τα αριστουργήματα του μικρού σας στο δωμάτιό του. Όποια κατασκευή κι αν επιλέξετε, να έχετε πάντα την ασφάλεια των νηπίων κατά νου. Όλες οι δραστηριότητες πρέπει να επιβλέπονται στενά, ιδίως όταν χρησιμοποιείτε μικρότερα κομμάτια και αιχμηρά αντικείμενα.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies