Ανάπτυξη νηπίου: 4 τρόποι για να τη βελτιώσετε

Είναι καταπληκτικό να παρακολουθεί κανείς το παιδί του να συντονίζεται καλύτερα, να είναι ανεξάρτητο, προσεκτικό και με επίγνωση για τον κόσμο γύρω του. Καθώς το παιδί μπαίνει στον 21ο μήνα, θα δείτε αυτές τις δεξιότητες να βελτιώνονται συνεχώς και η ανάπτυξη του νηπίου σας να γίνεται με γρήγορους ρυθμούς!

Η επιρροή του παιχνιδιού στο νήπιο

Σε αυτή την ηλικία, μέσα από το παιχνίδι το νήπιο μαθαίνει να σχετίζεται με τον κόσμο. Μπορεί αυτή την περίοδο να νιώθει ότι είναι το κέντρο του κόσμου, όμως σιγά σιγά μαθαίνει τις κοινωνικές δεξιότητες που θα χρησιμοποιήσει αργότερα. Το νήπιό σας αρχίζει να κατανοεί απλές εντολές, κάτι που κάνει το παιχνίδι πιο ενδιαφέρον. Δώστε στο παιδί σας εντολές δύο βημάτων, όπως για παράδειγμα «Φέρε σε παρακαλώ τα παπούτσια σου και φόρεσέ τα» ή «Μάζεψε τα παιχνίδια και τοποθέτησέ τα σε αυτό το κουτί σε παρακαλώ».

Παιδάκι παίζει με τη ζύμη

Ενθαρρύνετε τη μίμηση

Τα νήπια αυτής της ηλικίας λατρεύουν να μιμούνται τα περισσότερα από αυτά που κάνουν οι ενήλικες, όπως να σκουπίζουν το πάτωμα ή να μαζεύουν με την τσουγκράνα τα φύλλα. Την επόμενη λοιπόν φορά σκεφτείτε να δώσετε στο παιδί σας τη δική του σκούπα ή τσουγκράνα για να σας βοηθήσει.

Κοριτσάκι παίζει στις κούνιες

Βγείτε έξω

Το να βγαίνετε έξω, δίνει στο παιδί σας την ευκαιρία να τρέξει, να σκαρφαλώσει και να πηδήσει. Αυτές οι δραστηριότητες βοηθούν τα νήπια να συντονίσουν τις κινήσεις τους και να κάψουν ενέργεια. Ιδιαίτερα σημαντικές για την ανάπτυξη του νηπίου είναι φυσικά και οι παιδικές χαρές.

Καλέστε γονείς με παιδιά στο χώρο σας

Το να περνάει χρόνο με συνομήλικα παιδιά είναι ο καλύτερος τρόπος για να κοινωνικοποιηθεί ένα νήπιο. Από τη στιγμή που έχετε εξασφαλίσει τις απαιτούμενες συνθήκες ασφάλειας, αφήστε τα παιδιά να καθορίσουν μόνα τους πώς θα παίξουν, ακόμη κι αν πρόκειται πιο πολύ για παράλληλο παιχνίδι παρά για αλληλεπιδραστικό.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies