Ασφάλεια παιδιού: κρατήστε ασφαλές το δραστήριο νήπιό σας, στις μετακινήσεις σας

Σε αυτή την ηλικία, μέρα με τη μέρα οι κινήσεις του παιδιού σας γίνονται όλο και πιο ομαλές. Το παιδί μπορεί από μόνο του να κάνει όλων των ειδών τα συναρπαστικά πράγματα – να ανέβει τις σκάλες, να περπατήσει προς τα πίσω, να χοροπηδήσει, να πηδήξει, ακόμη και να οδηγήσει τρίκυκλο ποδηλατάκι. Το παιδί χρειάζεται πολύ χρόνο να τρέχει και να περπατάει την ημέρα, γι’ αυτό να προγραμματίζετε τακτικές εξόδους σε πάρκα και βόλτες στη γειτονιά.

Διασκεδάστε με την ανεξαρτησία του.

Απολαύστε τη χαρά και την αίσθηση της περιπέτειας με την οποία το παιδί σας προσεγγίζει αυτή τη σωματική ανεξαρτησία που μόλις ανακάλυψε. Να θυμάστε, ωστόσο, ότι είναι δική σας ευθύνη να το κρατάτε ασφαλές. Σε αυτή την ηλικία, το παιδί δεν μπορεί να προβλέψει πολύ καλά τον κίνδυνο, γι’ αυτό ορίστε πολύ συγκεκριμένους, σαφείς κανόνες, όπως: “και τα δύο χέρια στην κούνια”, “δεν τρέχουμε στο δρόμο”, “κρατάμε πάντα το χέρι της μαμάς, όταν περνάμε το δρόμο”. Αόριστες εντολές, όπως “Πιο σιγά” ή “Με το μαλακό” δεν βγάζουν νόημα για το παιδί σας και είναι πιο πιθανό να τις αγνοήσει.

Κάτι που πρέπει να γνωρίζετε:

Γενικά, να είστε όσο πιο σαφείς και συγκεκριμένοι γίνεται, όταν δίνετε εντολές στο παιδί σας. Το παιδί δεν είναι καλό στο να μαντεύει τι εννοείτε, εκτός κι αν του το αναλύσετε. (Για παράδειγμα, “Δεν επιτρέπονται τα ποδήλατα στην τουαλέτα” ή “Δεν ζωγραφίζουμε τα μαλλιά του αδερφού μας.”)

Συγκατάθεση στη χρήση cookies