Ασφάλεια για τα παιδιά στο μπάνιο

Το μπάνιο είναι ένας χώρος δραστηριότητας για οικογένειες με μικρά παιδιά. Είτε πρόκειται για μπανάκι, είτε για εκπαίδευση τουαλέτας, δείτε εδώ πώς μπορείτε να το κάνετε με ασφάλεια. Να έχετε πάντα το νου σας στη μπανιέρα. Να είστε πάντα στο μπάνιο μαζί του. Φροντίστε να αδειάζετε πάντα τη μπανιέρα όταν τελειώνετε. Αποθηκεύστε όλα τα ""σύνεργα"" του μπάνιου.

Οργανωθείτε. Να έχετε ένα καλάθι με όλα τα βασικά αντικείμενα για το μπάνιο δίπλα στη μπανιέρα. Βάλτε ό,τι χρειάζεστε στη σειρά εκ των προτέρων, ώστε να μη χρειαστεί να φύγετε από το δωμάτιο.

Ελέγξτε τη θερμοκρασία του νερού. Βάλτε το χέρι σας στο νερό πριν βάλετε το παιδί σας μέσα. Για επιπλέον προστασία από τυχόν ""ζεμάτισμα"", χαμηλώστε τη θερμοκρασία του θερμοσίφωνα κάτω από τους 48 βαθμούς Κελσίου.

Αποφύγετε τα γλιστρήματα. Τοποθετήστε αντιολισθητικές λωρίδες στο κάτω μέρος της μπανιέρας. Τοποθετήστε ένα μαλακό πανάκι πάνω στη βρύση για να αποφύγετε τραυματισμούς, αν το παιδί σας ""κουτουλήσει"" επάνω του με το κεφάλι. Τοποθετήστε κλειδαριά στο καπάκι της τουαλέτας. Μάθετε στα παιδιά σας να έχουν πάντα το καπάκι της τουαλέτας κλειστό και κλειδωμένο. Φυλάξτε φάρμακα και καλλυντικά μακριά από τα παιδιά. Εάν διατηρείτε τα φάρμακα και τα καλλυντικά στο μπάνιο, να τα αποθηκεύετε σε ένα ντουλαπάκι που κλειδώνει.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies