Ασφάλεια για τα παιδιά στην κουζίνα

Η κουζίνα είναι στην καρδιά του σπιτιού και της οικογενειακής ζωής σας. Φροντίστε για όλους, ακολουθώντας αυτές τις εύκολες οδηγίες για την ασφάλεια στην κουζίνα.

Τοποθετήστε το παιδί σας σε μια ψηλή καρέκλα ή ένα φορητό πάρκο, όταν είστε απασχολημένοι.Αυτό θα το προστατέψει από πιθανούς κινδύνους και θα το κρατήσει μακριά από καυτές επιφάνειες.

Κρατήστε τα μαχαίρια, τα πιρούνια, τα ψαλίδια και άλλα κοφτερά αντικείμενα μακριά από το μικρό σας, κλειδώνοντάς τα σε κάποιο συρτάρι και ξεχωριστά από τα πιο ασφαλή εργαλεία της κουζίνας.

Πάντα να τοποθετείτε τις κατσαρόλες με τα χερούλια προς το πίσω μέρος της ηλεκτρικής κουζίνας, ώστε να μην μπορεί να τα πιάσει.

Να βγάλετε από την πρίζα τις συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε, ώστε να μην μπορεί το παιδί σας να τις ανάψει.

Κρύψτε τα καλώδια.

Μην αφήνετε ποτέ την πόρτα του φούρνου ανοιχτή. Εάν είναι δυνατόν, μονώστε την πόρτα του φούρνου για να προστατεύετε το παιδί σας από τη θερμότητα.

Βάλτε όλα τα κουμπιά ηλεκτρικών συσκευών στη θέση “OFF” και καλύψτε τα με προστατευτικά καλύμματα για τα παιδιά.

Προσπαθήστε να περιορίσετε την πρόσβαση στην ηλεκτρική κουζίνα, όποτε είναι δυνατό.

Μην αφήνετε τραπεζομάντηλα να κρέμονται από το πλάι του τραπεζιού.

Με ένα τράβηγμα, το δείπνο καταλήγει στο πάτωμα. Βρείτε τρόπο να ψυχαγωγείται το μωρό σας όσο εσείς εργάζεστε. Αντικείμενα, όπως μαλακά, πλαστικά δοχεία, είναι ασφαλή και ένας τέλειος αντιπερισπασμός!

Συγκατάθεση στη χρήση cookies