Τάισμα μωρού: 3 συμβουλές για να το κάνετε σωστά

Η διαδικασία ταΐσματος του μωρού σας θα πρέπει να είναι χρόνος δεσίματος και χαλάρωσης.

Ακολουθούν τρία πράγματα που πρέπει να θυμάστε για να μετατρέψετε αυτήν τη διαδικασία σε μια ήρεμη και ευχάριστη στιγμή και για εσάς και για το μωρό σας.

Δεν υπάρχει χρονικό όριο στο θηλασμό. Αν το 15 μηνών παιδί σας εξακολουθεί να λατρεύει το θηλασμό, όπως κι εσείς, τότε συνεχίστε να το θηλάζετε. Στους έξι περίπου μήνες, το παιδί σας θα αρχίσει να παίρνει θρεπτικές ουσίες από τη στερεά τροφή, έτσι η επιθυμία του για μητρικό γάλα μπορεί να περιοριστεί.

Το μητρικό γάλα ή το γάλα σε σκόνη είναι αρκετό για να παραμείνει το μωρό σας ενυδατωμένο. Η μόνη περίπτωση κατά την οποία πρέπει να δίνετε νερό στο μωρό σας είναι όταν είναι άρρωστο και χάνει υγρά από εμετούς ή διάρροια. Σε αυτή την περίπτωση, συμβουλευτείτε πρώτα τον παιδίατρό σας.

Η πρώτη στερεά τροφή μπορεί να είναι ένα φρούτο ή λαχανικό. Στο παρελθόν, οι γονείς ενθαρρύνονταν να ξεκινήσουν με δημητριακά από ρύζι ή κάποια άλλα δημητριακά με ένα μόνο είδους κόκκου. Τώρα γνωρίζουμε ότι ένα φρούτο ή λαχανικό (πολτοποιημένη μπανάνα ή αβοκάντο) είναι μια φανταστική πρώτη τροφή.

Απλά σιγουρευτείτε ότι είναι μαλακή και περιλαμβάνει ένα μόνο υλικό. Το να ταΐζετε το μωρό σας αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία να δεθείτε μαζί του, αλλά και να καλλιεργήσετε τη συνήθεια του χαρούμενου γεύματος με τη μαμά!

Συγκατάθεση στη χρήση cookies