Διατροφή στην εγκυμοσύνη: συμβουλές για να οργανώσετε μια υγιεινή διατροφή

Διατροφή για υγιή εγκυμοσύνη. Η φράση "τρώει για δύο" δεν σημαίνει να βάζετε διπλάσια ποσότητα φαγητού στο πιάτο σας. Αντίθετα, η ιδέα είναι να φάτε δύο φορές καλύτερα, όχι περισσότερο. Δεν ξέρετε τι να συμπεριλάβετε στην διατροφή σας κατά την εγκυμοσύνη;

Θα σας πούμε εμείς.

Αβγά. Γεμάτα πρωτεΐνες και βιταμίνες D και B12, τα πολύ θρεπτικά αβγουλάκια είναι επίσης γρήγορο και εύκολο να μαγειρευτούν. Δοκιμάστε τα σε ομελέτα ή πάνω από ελαφρά τηγανισμένο ρύζι.

Γαλακτοκομικά προϊόντα. Γάλα ελαφρύ, τυρί και γιαούρτι light - όλα είναι εξαιρετικές και νόστιμες πηγές ασβεστίου. Προσπαθήστε να πίνετε γάλα μια δυο φορές την ημέρα, και μια μερίδα γιαούρτι την ημέρα ή τυρί από παστεριωμένο γάλα.

Ξηροί καρποί και φυστικοβούτυρο είναι ιδανικά σνακ που μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας και άριστες πηγές πρωτεΐνης και υγιεινού λίπους, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του μωρού σας. Αμύγδαλα, φιστίκια και καρύδια είναι καλές επιλογές.

Φρούτα. Είτε νωπά, είτε κατεψυγμένα είτε κονσερβοποιημένα, τα φρούτα είναι γεμάτα βιταμίνες και φυτικές ίνες, που είναι βασικά είδη διατροφής σε κάθε εγκυμοσύνη, δεδομένου ότι μπορούν να βοηθήσουν να αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα. Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες στις κονσέρβες φρούτων. Προτιμήστε φρούτα συσκευασμένα σε νερό αντί για σιρόπι.

Σίδηρος. Θα χρειαστείτε αρκετό σίδηρο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, έτσι ώστε να διατηρήσετε την ενέργειά σας και να αποφύγετε την αναιμία. Προμηθευτείτε άπαχο κρέας, εμπλουτισμένα δημητριακά και σπανάκι. Το κατεψυγμένο σπανάκι έχει ιδιαίτερα προσιτή τιμή και είναι εύκολο να προετοιμαστεί - δοκιμάστε το μαγειρεμένο ή σε σάλτσες για ζυμαρικά. Εάν είστε έγκυος, η ανάπτυξη του μωρού σας είναι στο μυαλό σας συνέχεια. Η βελτίωση της διατροφής σας κατά την εγκυμοσύνη είναι ένας εύκολος τρόπος να βελτιώσετε την υγεία του μωρού σας. Μιλήστε με το γιατρό σας, ψωνίστε προσεκτικά και προσπαθήστε να αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies