8η εβδομάδα εγκυμοσύνης: Τι να περιμένετε

Το μωρό σας την 8η εβδομάδα εγκυμοσύνης.

Αυτή την εβδομάδα τα χέρια και το πόδια σχηματίζουν μικροσκοπικά δακτυλάκια, που είναι ενωμένα ακόμα μεταξύ τους με μια μεμβράνη. Η ουρά που είχε το μωρό σας αρχίζει να εξαφανίζεται.

Καθώς σχηματίζεται το έντερο, μία κεντρική έλικα κινείται προς τον ομφάλιο λώρο, γιατί δεν υπάρχει αρκετός χώρος στην κοιλιά. Ακόμα και σε αυτό το πρώιμο στάδιο, το έντερο μεταφέρει τις ακαθαρσίες μακριά από το σώμα. Σε έναν μήνα από τώρα, όταν θα υπάρχει περισσότερος χώρος στην κοιλιά του μωρού σας, τα έντερα θα έχουν μετακινηθεί πίσω στην κοιλιά.

Εάν μπορούσατε να σκουντήσετε το σώμα του μωρού σας, θα τινασσόταν απότομα. Αυτό θα οφειλόταν στο γεγονός ότι το αναπτυσσόμενο νευρικό του σύστημα ήδη επικοινωνεί με τους μύες του.

Μέγεθος.

Το μωρό σας έχει περίπου το μέγεθος ενός φιστικιού. Ζυγίζει περίπου 0,25 γραμμάρια και το μήκος του μπορεί να φτάνει από 7 έως 17 χιλιοστά. Προς το παρόν, το σχήμα του εμβρύου, είναι μάλλον κυβικό παρά στρογγυλό.

Η εγκυμοσύνη σας την 8η εβδομάδα.

Όποιον γιατρό ή ειδικό και να επιλέξετε, έχει σημασία να νιώθετε άνετα με τη φιλοσοφία και την πρακτική του. Οι επισκέψεις σας συνήθως θα είναι μηνιαίες, ενώ τους τελευταίους δύο μήνες θα γίνουν πιο συχνές μέχρι τη γέννηση. Αυτές οι επισκέψεις προσφέρουν την καλύτερη ευκαιρία για να θέσετε ερωτήσεις και να μοιραστείτε τόσο μικρούς όσο και μεγάλους προβληματισμούς σας.

Η ανακοίνωση.

Μερικές γυναίκες ενημερώνουν τους στενούς φίλους και την οικογένειά τους αμέσως. Άλλες επιλέγουν να περιμένουν να περάσει το πρώτο τρίμηνο, αφού θα έχει ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος της αποβολής.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies