7η εβδομάδα εγκυμοσύνης: Τι να περιμένετε

Το μωρό σας την 7η εβδομάδα εγκυμοσύνης.

Μεγαλοφυΐα.

Αν και ο εγκέφαλος εξακολουθεί να αναπτύσσεται πολύ καιρό μετά τη γέννηση, τα βασικά τμήματά του διαμορφώνονται τώρα. Καθώς προχωρά η εβδομάδα, ο εγκέφαλος χωρίζεται σε τρία μέρη, τον προσθεγκέφαλο, το μεσεγκέφαλο και το ρομβεγκέφαλο. Ο προσθεγκέφαλος αναλαμβάνει τη λογική, την επίλυση προβλημάτων και τη συγκράτηση των αναμνήσεων. Ο μεσεγκέφαλος μεταδίδει ηλεκτρικά σήματα σε άλλες περιοχές του εγκεφάλου. Ο ρομβεγκέφαλος αναλαμβάνει την αναπνοή, τον καρδιακό ρυθμό και τις κινήσεις των μυών. Ταχέως αναπτύσσονται και τα άκρα, αφού οι καταβολές των χεριών και των ποδιών έχουν ξεπροβάλει.

Μέγεθος.

Το μικρό σας είναι περίπου τέσσερα με οχτώ χιλιοστά αυτή την εβδομάδα, λίγο μεγαλύτερο δηλαδή από το πλάτος του μικρού σας δάχτυλου.

Η εγκυμοσύνη σας την 7η εβδομάδα.

Η παρέλαση στην τουαλέτα.

Οι πολλαπλάσιες ορμόνες και ο αυξημένος όγκος αίματος προκαλούν το σώμα σας να παράγει περισσότερα υγρά, τα οποία θα πρέπει να αποβληθούν. Αντί να μειώσετε την πρόσληψη υγρών, προσπαθήστε να πίνετε περισσότερο.

Υγιεινές συνήθειες.

Η τοξοπλάσμωση είναι μια μόλυνση που βλάπτει το έμβρυο, αλλά όχι εσάς. Μπορεί να έχετε περάσει τοξοπλάσμωση χωρίς να το ξέρετε. Εάν έχετε, τότε έχετε ανοσία. Η μόλυνση μεταδίδεται μέσω του ωμού κρέατος και των περιττωμάτων της γάτας. Να τρώτε το κρέας καλοψημένο και να αποφεύγετε τα περιττώματα γάτας για την υπόλοιπη εγκυμοσύνη σας.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies