4η εβδομάδα εγκυμοσύνης: Τι να περιμένετε

Το μωρό σας στην 4η εβδομάδα εγκυμοσύνης.

Μόλις εμφυτευτεί στη μήτρα σας, το ωάριο διαιρείται σε στρώματα κυττάρων και γίνεται επίσημα ένα έμβρυο. Αυτά τα στρώματα κυττάρων θα αναπτυχθούν σε εξειδικευμένα μέρη του σώματος του μικρού σας, όπως το νευρικό σύστημα, ο σκελετός, οι μύες, και τα όργανα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

Σύστημα υποστήριξης υπό κατασκευή.

Ο πλακούντας, το όργανο το οποίο μοιάζει με δίσκο και συνδέει το κυκλοφορικό σας σύστημα με το έμβρυο, αρχίζει να διαμορφώνεται και συνάπτεται στο μητρικό τοίχωμα όπου εμφυτεύεται το ωάριο. Ο ομφάλιος λώρος βγαίνει από τη μια πλευρά του πλακούντα. Το αμνιακό υγρό, που θα προστατεύει το μωρό σας καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ήδη σχηματίζεται μέσα σε έναν περιβάλλοντα σάκο, τον υμένα.

Μέγεθος.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας το έμβρυο θα είναι περίπου 1 χιλιοστό, δηλαδή όσο το μέγεθος ενός σπόρου παπαρούνας.

Η εγκυμοσύνη σας την 4η εβδομάδα.

Μπορεί να δείτε λίγο αίμα όσο το γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύεται στη μήτρα. Αυτό το φαινόμενο λέγεται αιμόρροια εμφύτευσης και είναι απολύτως φυσιολογικό.

Τα αποτελέσματα έχουν βγει.

Το τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι δείχνει θετικό αποτέλεσμα χάρη στην ορμόνη χοριακή γοναδοτροπίνη (hCG), την οποία ο ολοκαίνουργιος πλακούντας απελευθερώνει στο σώμα σας. Αυτή είναι η κυρίως υπεύθυνη ορμόνη για τις ναυτίες που βιώνουν πολλές γυναίκες το πρώτο τρίμηνο. Τα περισσότερα τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι είναι ακριβή, μετά την πρώτη καθυστέρηση περιόδου, αλλά πολλές φορές ένα αρνητικό αποτέλεσμα μπορεί να αποδειχθεί λανθασμένο.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies