39η εβδομάδα εγκυμοσύνης: Τι να περιμένετε

Το μωρό σας την 39η εβδομάδα εγκυμοσύνης.

Ενισχυτές ορμονών.

Το ενδοκρινικό σύστημα του μωρού σας θα εκκρίνει περισσότερες ορμόνες stress κατά τη γέννα, από οποιαδήποτε άλλη περίοδο της ζωής του. Όταν βγει από την μήτρα, αυτές οι ορμόνες θα βοηθήσουν στη διαχείριση των συστημάτων του σώματός του χωρίς τη βοήθεια του πλακούντα. Αυτές οι μεγάλες αλλαγές απαιτούν πολλή προσπάθεια και ενέργεια, αλλά θα είναι έτοιμο.

Οι πρώτες ανάσες του μωρού.

Τα πνευμόνια του μωρού σας συνεχίζουν να αναπτύσσονται μέχρι να γεννηθεί. Οι πνεύμονες εξακολουθούν να παράγουν τον επιφανειοδραστικό παράγοντα, ώστε να εμποδίσουν τις κυψελίδες του πνεύμονα από το να κολλήσουν μεταξύ τους όταν πάρει την πρώτη του ανάσα.

Η εγκυμοσύνη σας την 39η εβδομάδα.

Αλήθεια ή ψέματα.

Εάν οι συσπάσεις σας είναι ακανόνιστες και παύουν όταν αλλάζετε θέση ή περπατάτε, τότε μάλλον πρόκειται περί προπαρασκευαστικών συστολών (BRAXTON HICKS). Ωστόσο, οι προπαρασκευαστικές ωδύνες μπορεί να εξελιχθούν σε ωδύνες τοκετού σε λίγη ώρα. Χρονομετρήστε προσεκτικά τις συστολές σας. Εάν συμβαίνουν με περιοδικότητα, κάθε πέντε λεπτά, για τουλάχιστον μία ώρα, καλέστε το γυναικολόγο ή τη μαία. Εάν σπάσουν τα νερά, είναι ώρα να ξεκινήσετε.

Ο πόνος.

Έχετε πολλές επιλογές όσον αφορά τα φάρμακα που μετριάζουν τον πόνο του τοκετού. Κάποια απλώς ανακουφίζουν, ενώ άλλα στοχεύουν στην όσο το δυνατό μεγαλύτερη μείωση της δυσφορίας.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies