35η εβδομάδα εγκυμοσύνης: Τι να περιμένετε

Το μωρό σας την 35η εβδομάδα εγκυμοσύνης.

Πώς πάτε από σίδηρο;

Το μωρό σας δημιουργεί αποθέματα σιδήρου, απορροφώντας το από το δικό σας σώμα. Γι΄ αυτό φροντίστε αυτό το τελευταίο τρίμηνο, να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε σίδηρο. Η μεγαλύτερη απορρόφηση πραγματοποιείται τους τελευταίους μήνες πριν τη γέννα. Ο γυναικολόγος σας μπορεί να σας χορηγήσει συμπλήρωμα σιδήρου αν το κρίνει απαραίτητο.

Κορώνα ή γράμματα;

Η θέση με το κεφάλι κάτω, ή αλλιώς, η κεφαλική προβολή, είναι ιδανική για τον τοκετό. Εάν εμφανίζεται πρώτα κάποιο άλλο μέρος του σώματος, τότε λέγεται ισχιακή προβολή. Κατά έναν εκπληκτικό τρόπο, παρά τον περιορισμένο χώρο στη μήτρα σας, ο μικρός σας ακροβάτης μπορεί να γυρίσει αρκετές ακόμα φορές πριν γεννηθεί.

Μέγεθος.

Μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, το μωρό σας μπορεί να ζυγίζει μέχρι 2,5 κιλά και να έχει μήκος περίπου 42-47 εκατοστά.

Η εγκυμοσύνη σας την 35η εβδομάδα.

Τι πρέπει να ξέρετε για την καισαρική τομή.

Στην καισαρική τομή το μωρό γεννιέται από μια χειρουργική τομή στη μήτρα της μητέρας. Ρωτήστε το γιατρό σας για τις περιστάσεις κατά τις οποίες θεωρεί ότι απαιτείται καισαρική τομή.

Στρεπτόκοκκος Β.

Κάποια στιγμή από τώρα μέχρι την 37η εβδομάδα, ο γιατρός σας μπορεί να σας εξετάσει για το βακτήριο στρεπτόκοκκος ομάδας Β. Αν και δεν είναι επικίνδυνο για εσάς, μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη του μωρού κατά τη διάρκεια του τοκετού. Η εξέταση είναι απλή. Ο γιατρός σας παίρνει δείγμα από τον κόλπο και τον πρωκτό ή δείγμα ούρων. Εάν η εξέταση προκύψει θετική, μπορεί να σας χορηγηθούν αντιβιοτικά ενδοφλέβια κατά τον τοκετό.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies