34η εβδομάδα εγκυμοσύνης: Τι να περιμένετε

Το μωρό σας την 34η εβδομάδα εγκυμοσύνης.

Εάν το μωρό σας είναι αγόρι, οι όρχεις του τώρα θα κατεβαίνουν στο όσχεο. Εάν το όσχεο του μωρού σας φαίνεται μεγάλο αμέσως μετά τη γέννα, μην ανησυχείτε. Αυτό το πρήξιμο προκύπτει εξαιτίας των επιπλέον υγρών που θα φύγουν περίπου μετά από μια εβδομάδα.

Το μωρό σας κινείται λιγότερο συχνά, κυρίως λόγω του περιορισμένου χώρου. Στα 2,1 με 2,3 κιλά και με μήκος περίπου 40 εκατοστά, το μωρό σας εφάπτεται με τα τοιχώματα της μήτρας σας. Είναι πιθανό να καταλαβαίνετε ποιο μέρος του σώματός του (πόδι, αγκώνας, χέρι) εξέχει.

Τώρα τα μάτια του μωρού σας είναι μπλε. Η διαδικασία του χρωματισμού της ίριδάς του θα ολοκληρωθεί μετά από αρκετές εβδομάδες έκθεσης στο φως, μετά τη γέννηση.

Η εγκυμοσύνη σας την 34η εβδομάδα.

Καθώς σας μένουν μόνο λίγες εβδομάδες, είναι καλό να εξοικειωθείτε με τα σημάδια του τοκετού. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι οι τακτικές συσπάσεις με όλο και μικρότερη χρονική απόσταση μεταξύ τους, ο πόνος χαμηλά στη μέση που συνοδεύεται από συσπάσεις όπως της περιόδου, η ρήξη του αμνιακού σάκου (το σπάσιμο των νερών) ή μια βλεννώδης έκκριση με λίγο αίμα (τραχηλικό βύσμα) που δείχνει ότι ο τράχηλός σας έχει αρχίσει να διαστέλλεται. Μπορεί να έχετε ενδείξεις τοκετού μέρες, ακόμα και εβδομάδες, πριν γεννήσετε. Εάν συμβεί οτιδήποτε από τα παραπάνω, τηλεφωνήστε αμέσως στο γιατρό σας.

Είναι πιθανό να έχετε συζητήσει για τις επιθυμίες σας με το γιατρό σας, το σύντροφό σας ή μέλη της οικογένειάς σας, που θα θέλατε να παρευρίσκονται στη γέννα. Τώρα είναι μια πολύ καλή περίοδος να συζητήσετε και πάλι τις προτιμήσεις σας με το γιατρό ή τη μαία σας, ώστε να τους θυμίσετε τι ακριβώς θέλετε και να βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στο ίδιο μήκος κύματος.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies