33η εβδομάδα εγκυμοσύνης: Τι να περιμένετε

Το μωρό σας την 33η εβδομάδα εγκυμοσύνης.

Στο σημείο αυτό, μπορεί να δει τον υγρό κόσμο γύρω του, να νιώσει την αίσθηση όταν αρπάζει το δάχτυλο του ποδιού του ή όταν πιπιλάει το δάχτυλο του χεριού του, να γευτεί το αμνιακό υγρό και να ακούσει τον καρδιακό παλμό σας. Δεν υπάρχει αέρας στον αμνιακό σάκο για να μεταφέρει μυρωδιές, αλλά εάν υπήρχε θα μπορούσε να μυρίσει.

Πρώτα το κεφαλάκι.

Εξαιτίας της ραγδαίας ανάπτυξης του εγκεφάλου, η περίμετρος του κεφαλιού του μωρού σας έχει αυξηθεί πάνω από ένα εκατοστό, μόνο αυτή την εβδομάδα.

Προσοχή στο μενού.

Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να προσέξετε τη διατροφή σας. Οι ανάγκες του μωρού για πρωτεΐνη και λιπαρά είναι στο ζενίθ για τις επόμενες λίγες εβδομάδες. Βεβαιωθείτε ότι τρώτε ισορροπημένα γεύματα. Το μικρό σας τώρα έχει μήκος πάνω από 41 εκατοστά και ζυγίζει πάνω από 1.800 γραμμάρια και θα διπλασιάσει το βάρος του τις επόμενες επτά εβδομάδες.

Η εγκυμοσύνη σας την 33η εβδομάδα.

Ανεβαίνοντας στη ζυγαριά.

Θα συνεχίσετε να βάζετε περίπου 450 γραμμάρια την εβδομάδα μέχρι να γεννήσετε. Μην προσπαθήσετε να επιβραδύνετε τη λήψη βάρους. Το μωρό σας χρειάζεται τα επιπλέον κιλά. Θα έχετε πολύ χρόνο να τα χάσετε αφού γεννηθεί.

Πόνος στους καρπούς.

Πολλές έγκυες υποφέρουν από σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα που προκαλείται από πρήξιμο των ιστών που βρίσκονται γύρω από τα νεύρα που βρίσκονται στον καρπό. Ο πόνος και το πρήξιμο πιθανόν να εξαφανιστούν μετά τη γέννα. Εντωμεταξύ, προσπαθήσετε να αλλάξετε τη θέση ύπνου σας για να μην ασκείτε επιπλέον πίεση στα χέρια ή στους καρπούς σας. Φορέστε περικάρπιο για να κρατάτε τον καρπό σας στην ευθεία. Ενημερώστε το γυναικολόγο σας για τον πόνο που νιώθετε.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies