32η εβδομάδα εγκυμοσύνης: Τι να περιμένετε

"

Το μωρό σας την 32η εβδομάδα εγκυμοσύνης.

Σκαμπανεβάσματα.

Μέχρι αυτή την εβδομάδα τα περισσότερα μωρά παίρνουν θέση με το κεφάλι προς τα κάτω, με κεφαλική προβολή. Η ιδανική εκδοχή θα είναι να παραμείνει εκεί μέχρι να γεννήσετε. Ωστόσο, μπορεί να αλλάξει θέσεις πολλές φορές μέχρι τη στιγμή εκείνη.

Πιο ""φουσκωμένη"", δεν γίνεται!

Με σχεδόν ένα λίτρο αμνιακό υγρό στη μήτρα σας, είναι αρκετά εύκολο για το μωρό σας να αλλάζει θέση, με το κεφάλι προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Τις επόμενες οχτώ εβδομάδες η ποσότητα του υγρού θα μειώνεται, καθώς θα μεγαλώνει το μωρό.

Μέγεθος.

Το μωρό σας ζυγίζει περίπου 1,6 με 1,8 κιλά και έχει μήκος περίπου 43 με 45 εκατοστά όταν είναι τεντωμένο.

Η εγκυμοσύνη σας την 32η εβδομάδα.

Επίθεση από κάθε κατεύθυνση.

Είναι γλυκιά η αίσθηση των κινήσεων του μωρού σας, αλλά δεν είναι τόσο χαριτωμένο όταν το πόδι του κολλάει κάτω από το θώρακά σας. Προσπαθήστε να ξαπλώσετε στο πλάι ή να αλλάξετε θέση για να το κάνετε να κινηθεί.

Η παρακολούθηση εντατικοποιείται.

Όταν φτάνετε την 32η εβδομάδα, οι περισσότεροι γιατροί θα θέλουν να σας βλέπουν κάθε δύο εβδομάδες, αντί για κάθε μήνα. Μεταξύ άλλων, ο γιατρός σας θα επαγρυπνεί για σημάδια λοιμώξεων, πρόωρου τοκετού ή προεκλαμψίας.

Ασκήσεις επί χάρτου.

Εάν επισκεφτείτε το μαιευτήριο που θα γεννήσετε, θα δείτε τις αίθουσες ωδινών και τους θαλάμους και θα ενημερωθείτε για τη διαδικασία εισαγωγής και τη γραφειοκρατία που χρειάζεται. Το να γνωρίζετε που θα πάτε και τι θα κάνετε εκ των προτέρων, θα σας γλιτώσει από το τρέξιμο της τελευταίας στιγμής. Επίσης, καλό είναι να γνωρίζετε δύο διαφορετικές διαδρομές που θα σας οδηγήσουν στο νοσοκομείο.

Μαθήματα τοκετού.

Καλό θα ήταν να συμμετέχετε ενεργά στα μαθήματα τοκετού. Να κάνετε πολλές ερωτήσεις και να νιώθετε την άνεση να εκφράσετε ελεύθερα τις προσμονές και τους φόβους σας. Καλό θα είναι να παρακολουθείται τα μαθήματα μαζί με το σύντροφό σας, έτσι ώστε να είστε και οι δύο προετοιμασμένοι και... συντονισμένοι όταν φτάσει η στιγμή.

"

Συγκατάθεση στη χρήση cookies