30η εβδομάδα εγκυμοσύνης: Τι να περιμένετε

Το μωρό σας την 30η εβδομάδα εγκυμοσύνης.

Ο εγκέφαλος του μωρού σας συνεχίζει να αναπτύσσεται με απίστευτους ρυθμούς. Αυτή την εβδομάδα ο εγκέφαλος αρχίζει να αποκτά την ιδιαίτερη πτυχωτή όψη του. Αυτές οι πτυχές είναι οι εγκεφαλικές έλικες που αυξάνουν την επιφάνεια του εγκεφάλου και έτσι μπορούν να εγκαθίστανται περισσότερα εγκεφαλικά κύτταρα. Το εμβρυϊκό χνούδι, το οποίο καλύπτει το σώμα του μωρού σας, αρχίζει να εξαφανίζεται.

Κοινό γεύμα.

Το ασβέστιο από το γάλα που πίνετε, διοχετεύεται κατευθείαν για τη διαμόρφωση των οστών του μωρού σας. Ο σίδηρος στις προγεννητικές βιταμίνες σας και τις πλούσιες σε σίδηρο τροφές που προσλαμβάνετε ενισχύει τα αποθέματά του σε σίδηρο, τα οποία θα διαρκέσουν μέχρι να φτάσει έξι έως εννέα μηνών. Επίσης ζωτικής σημασίας τώρα, είναι οι πρωτεΐνες, καθώς λειτουργούν υποστηρικτικά στην ανάπτυξη υγιών κυττάρων σε ολόκληρο το σώμα του μωρού σας.

Μέγεθος.

Το μωρό σας τώρα ζυγίζει περίπου 1,36 κιλά και το μήκος του ξεπερνά κατά λίγο τα 27 εκατοστά από την κεφαλή έως τους γλουτούς. Το συνολικό του μήκος μαζί με τα πόδια του, είναι περίπου 43 εκατοστά.

Η εγκυμοσύνη σας την 30η εβδομάδα.

Η φαγούρα του έβδομου μήνα. Το τεντωμένο δέρμα της κοιλιά σας μπορεί να σας προκαλεί φαγούρα, αλλά αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Κάντε απαλό μασάζ στην κοιλιά σας με μια ενυδατική λοσιόν. Αν ξυθείτε, η φαγούρα θα επιδεινωθεί. Έτσι, είναι σημαντικό να το αποφύγετε. Αν ωστόσο η φαγούρα είναι επίμονη ή επικεντρώνεται στα χέρια και στα πόδια ενημερώστε το γιατρό σας.

Δεν είναι πολύ νωρίς να αρχίσετε να ψάχνετε για παιδίατρο ή άλλο ειδικό. Στην πραγματικότητα, όσο νωρίτερα ξεκινήσετε, τόσο καλύτερα θα είναι. Έχει σημασία να βρείτε έναν γιατρό με τον οποίο θα νιώθετε άνετα καθώς θα τον βλέπετε πολύ συχνά, ιδίως τον πρώτο χρόνο του μωρού σας. Ζητήστε συστάσεις από τους φίλους σας και αφιερώστε χρόνο, ώστε να μιλήσετε με κάθε υποψήφιο γιατρό.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies