29η εβδομάδα εγκυμοσύνης: Τι να περιμένετε

Το μωρό σας την 29η εβδομάδα εγκυμοσύνης.

Ο εγκέφαλος του μωρού σας έχει ωριμάσει σε σημείο που μπορεί να συμβάλλει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός του. Μέχρι να γεννηθεί, θα έχει αποκτήσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα. Μοιάζουν πολλά, αλλά δεν θα παράγει περισσότερα μετά την γέννηση.

Το μωρό σας μοιάζει περισσότερο με ένα πλήρως αναπτυγμένο μωρό. Η επιφάνεια του δέρματός του είναι πιο λεία και χλωμή, λόγω του βάρους που παίρνει. Το λίπος αυτό θα το κρατά ζεστό.

Ανεξάρτητα από την αύξηση λίπους, μόνο το 2% με 3% του βάρους του (πάνω από 1.300 γραμμάρια) αποτελείται από λίπος. Από την κεφαλή έως τους γλουτούς, το μήκος του φτάνει τα 26 εκατοστά, αλλά, αν το τεντώσετε, θα ξεπερνά λίγο τα 40 εκατοστά.

Η εγκυμοσύνη σας την 29η εβδομάδα.

Το μωρό σας θα πάρει το περισσότερο βάρος τους επόμενους τρεις μήνες. Το ίδιο κι εσείς. Να περιμένετε ότι το τελευταίο τρίμηνο θα βάλετε μάλλον, γύρω στα 5 κιλά.

Παράπονα του τρίτου τριμήνου.

Οι κράμπες στα πόδια είναι κοινό παράπονο κατά την εγκυμοσύνη. Οι ειδικοί δεν είναι σίγουροι για τα αίτιά τους. Κάποιοι θεωρούν ότι οφείλονται στο επιπλέον βάρος στα πόδια, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι ο πόνος μπορεί να σηματοδοτεί έλλειψη μαγνησίου, ασβεστίου ή καλίου. Ίσως επίσης να είναι το αποτέλεσμα της πίεσης που ασκεί η μήτρα στα νεύρα που νευρώνουν τα πόδια σας.

Αντιμετωπίζοντας τις κράμπες στα πόδια.

Εάν έχετε κράμπες, τεντώστε αργά το πόδι σας, κάμψτε και τραβήξτε τα δάχτυλα προς εσάς. Οι διατάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και ακριβώς πριν ξαπλώσετε μπορεί επίσης να βοηθήσουν. Βεβαιωθείτε ότι προσλαμβάνετε επαρκείς τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο και κάλιο. ο γυναικολόγος σας μπορεί να σας χορηγήσει συμπληρώματα μανγησίου.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies