26η εβδομάδα εγκυμοσύνης: Τι να περιμένετε

Το μωρό σας την 26η εβδομάδα εγκυμοσύνης.

Αυτή την εβδομάδα τα ρουθούνια του μωρού σας αρχίζουν να ανοίγουν. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να εξασκεί την αναπνοή του, χρησιμοποιώντας τους μύες και τους πνεύμονές του. Φυσικά, δεν υπάρχει αέρας για να εισπνεύσει, αλλά «εισπνέει» και «εκπνέει» αμνιακό υγρό.

Το αντανακλαστικό του πιπιλίσματος είναι τόσο ισχυρό που εάν το χέρι του βρεθεί μπροστά στο πρόσωπό του, θα αρχίσει να πιπιλάει τα δάχτυλά του. Οι υπέρηχοι συχνά δείχνουν μωρά στη μήτρα που πιπιλούν τους αντίχειρές τους.

Εάν τείνετε το δάχτυλό σας σε ένα νεογέννητο, θα εκπλαγείτε από τη δύναμη της λαβής του. Το μωρό σας τώρα εξασκεί την τρομερή της ισχύ. Του αρέσει πολύ να τραβάει τον ομφάλιο λώρο, αλλά μην ανησυχείτε, ο λώρος αντέχει!

Το μωρό σας έχει μήκος περίπου 33 εκατοστά και ζυγίζει περίπου 800 γραμμάρια.

Η εγκυμοσύνη σας την 26η εβδομάδα.

Το μωρό σας τρώει όταν τρώτε κι εσείς, επομένως να προσέχετε τι τρώτε και πόσο συχνά τρώτε. Το χαμηλό σάκχαρο μπορεί να σας φέρει ζαλάδα, τρέμουλο και κόπωση. Ως εκ τούτου, ενδώστε σε μικρά συχνά γεύματα για να εξισορροπείτε τη διατροφή σας.

Εάν έχετε συνηθίσει στα πικάντικα φαγητά, τότε μπορείτε άφοβα να συνεχίσετε να τα τρώτε. Ωστόσο, εάν δοκιμάσετε καυτερό φαγητό για πρώτη φορά, μπορεί να προκαλέσετε ενοχλήσεις στο στομάχι σας. Να είστε προσεκτική όταν δοκιμάζετε νέες, ιδιαίτερες κουζίνες για πρώτη φορά.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies