25η εβδομάδα εγκυμοσύνης: Τι να περιμένετε

"

Το μωρό σας την 25η εβδομάδα εγκυμοσύνης.

Πλήρης ανάπτυξη.

Το δέρμα του είναι ακόμα λεπτό, ρυτιδωμένο και χλωμό, αλλά το μωρό σας γίνεται όλο και πιο """"γεμάτο"""" μέρα με τη μέρα, χάρη στο λίπος και τους μύες που αναπτύσσει. Μικροσκοπικά τριχοειδή αγγεία αρχίζουν να αναπτύσσονται κάτω από το δέρμα του μικρού σας, δίνοντάς του ένα ρόδινο χρώμα. Το μωρό σας έχει μήκος 30 με 33 εκατοστά και ζυγίζει περίπου 680 γραμμάρια.

Η ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Ο φλοιός του εγκεφάλου αναπτύσσεται σε περίπλοκες στοιβάδες. Οι περισσότερες λειτουργίες ελέγχονται ακόμα από άλλες περιοχές του εγκεφάλου που αναπτύχθηκαν πολύ νωρίτερα.

Η εγκυμοσύνη σας την 25η εβδομάδα.

Σαν μπάλα.

Η μήτρα σας έχει πλέον περίπου το μέγεθος μιας μπάλας ποδοσφαίρου, επομένως είναι φυσιολογικό να νιώθετε τα όργανά σας συμπιεσμένα. Ξεκινά από το ηβικό οστό και φτάνει στο μέσο μεταξύ του ομφαλού και του στέρνου σας, με διάμετρο 25 εκατοστά.

Έλεγχος για σακχαρώδη διαβήτη.

Γίνεται μεταξύ της 24ης και 28ης εβδομάδας. Αυτή η εξέταση ψάχνει για ενδείξεις διαβήτη κύησης που συνήθως υποχωρεί μετά τον τοκετό. Προσβάλλει 2% με 5% των εγκύων. Η εξέταση είναι απλή. Λίγα λεπτά αφού πιείτε ένα σακχαρούχο διάλυμα, κάνετε εξέταση αίματος για να ελεγχθούν τα επίπεδα σακχάρου. Εάν το σάκχαρό σας είναι υψηλό, γίνεται άλλη μια εξέταση για να εξακριβωθεί εάν πάσχετε από διαβήτη κύησης. Η αγωγή περιλαμβάνει ειδική διατροφή και, σε ορισμένες περιπτώσεις, φαρμακευτική αγωγή.

Διαρκείς βόλτες.

Οι ουρολοιμώξεις είναι πιο πιθανές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επομένως όποτε νιώθετε την ανάγκη, πηγαίνετε στην τουαλέτα. Συμπτώματα ουρολοίμωξης αποτελούν το κάψιμο και ο πόνος στην ουρήθρα ή η δυσάρεστη μυρωδιά των ούρων. Εάν έχετε αυτά τα συμπτώματα, καλέστε αμέσως το γιατρό σας. Οι ουρολοιμώξεις κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσουν επιπλοκές εάν δεν θεραπευτούν.

"

Συγκατάθεση στη χρήση cookies