24η εβδομάδα εγκυμοσύνης: Τι να περιμένετε

"

Το μωρό σας την 24η εβδομάδα εγκυμοσύνης.

Δραστήριο μωρό.

Θέλετε έναν ήσυχο βραδινό ύπνο; Το μωρό σας έχει άλλη άποψη. Τα μωρά είναι περισσότερο δραστήρια μεταξύ της 24ης και της 28ης εβδομάδας. Μετά από αυτό το διάστημα, δεν θα έχει αρκετό χώρο για να κάνει τα ακροβατικά που για αρκετές εβδομάδες προσπαθεί να τελειοποιήσει.

Διάφανο δέρμα.

Το δέρμα του μωρού σας είναι τόσο λεπτό ώστε φαίνονται τα αιμοφόρα αγγεία, τα οστά και τα όργανα που καλύπτει. Το δέρμα του θα συνεχίσει να παχαίνει καθώς περνούν οι μήνες, μέχρι να γίνει αδιαφανές όπως το δικό σας.

Η ανάπτυξη των ματιών.

Τα μάτια του μωρού σας θα έχουν αναπτυχθεί πλήρως στο τέλος αυτού του μήνα. Αν και η ίριδα δεν έχει ακόμα χρωστική, το χρώμα των ματιών του μικρού σας θα φανεί μέσα στους επόμενους μήνες. Η τελική απόχρωσή τους θα σταθεροποιηθεί μετά τη γέννησή του.

Μέγεθος.

Ο μικρός ""γυμναστής"" σας, ζυγίζει αυτή την εβδομάδα περίπου 580 γραμμάρια και το μήκος του είναι περίπου 25 με 27 εκατοστά.

Η εγκυμοσύνη σας την 24η εβδομάδα.

Επαγρύπνηση για πρόωρο τοκετό.

Από εδώ και πέρα, πρέπει να επαγρυπνείτε για ενδείξεις πρόωρου τοκετού. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα περιλαμβάνουν συσπάσεις όπως της περιόδου, αλλαγή στα κολπικά υγρά, αμβλύ πόνο στη μέση, συσπάσεις στη μήτρα, πίεση στη λεκάνη (σαν να την ωθεί το μωρό προς τα κάτω), διαρροή ή μεγάλη εκροή υγρών από τον κόλπο. Δώστε προσοχή στο σώμα σας. Εάν τα συμπτώματα επιμένουν, καλέστε αμέσως το γιατρό σας. Η μεγάλη εκροή υγρών από τον κόλπο απαιτεί άμεση αντιμετώπιση.

"

Συγκατάθεση στη χρήση cookies