22η εβδομάδα εγκυμοσύνης: Τι να περιμένετε

"

Το μωρό σας την 22η εβδομάδα εγκυμοσύνης.

Το μωρό σας μπορεί να σμίγει τα φρύδια του! Αυτές οι λεπτές τρίχες είναι λευκές, καθώς δεν περιέχουν ακόμα χρωστική ουσία. Τα βλέφαρά του έχουν αναπτυχθεί εξίσου, αν και θα παραμείνουν ερμητικά κλειστά μέχρι περίπου την 28η εβδομάδα.

Γυμναστική στη μήτρα.

Τώρα που τα χέρια και τα πόδια του έχουν τη σωστή αναλογία (χωρίς ωστόσο να έχουν αναπτυχθεί στο τελικό τους μέγεθος), μπορεί και κλωτσάει, δράττει, κάμπτει και σφίγγει τα χέρια του. Μικρά νύχια καλύπτουν πλέον εντελώς τα ακροδάχτυλά του και εξακολουθούν να μεγαλώνουν. Μπορεί να πρέπει όντως να κόψετε τα νύχια του μωρού σας, αμέσως μετά τη γέννησή του, για να μην γρατσουνιστεί.

Φτιάχνοντας μια νέα ""επένδυση"".

Στο σημείο αυτό το μωρό σας έχει μόνο 1% σωματικό λίπος. Τώρα θα αρχίσει να προσθέτει στρώματα καφέ λίπους, που θα το βοηθήσουν στην παραγωγή και στη διατήρηση της θερμότητας του σώματός του.

Η εγκυμοσύνη σας την 22η εβδομάδα.

Το νιώθετε.

Η κοιλιά σας έχει μεγαλώσει αρκετά, ώστε να νιώθετε όντως έγκυος και να το αντιλαμβάνονται και οι άλλοι. Πιθανόν να έχουν σταματήσει οι πρωινές αδιαθεσίες και να έχει επανέλθει η όρεξή σας.

Σε περίπτωση που σας καταβάλει ένα κρύωμα ή μια γρίπη, ζητήστε την έγκριση του γιατρού σας ακόμα και για φάρμακα που δεν χρειάζονται συνταγή. Να πίνετε παραπάνω υγρά, να ξεκουράζεστε, να τρώτε τακτικά και να πιστεύετε στις θεραπευτικές δυνάμεις της κοτόσουπας. Είναι καταπραϋντική και θρεπτική – ό,τι χρειάζεστε όταν είστε άρρωστη.

"

Συγκατάθεση στη χρήση cookies