12η εβδομάδα εγκυμοσύνης: Τι να περιμένετε

Το μωρό σας την 12η εβδομάδα εγκυμοσύνης.

Από τις μικροσκοπικές υποδοχές στα δάχτυλα του μωρού σας ξεφυτρώνουν νύχια. Να είστε σε επιφυλακή με το νυχοκόπτη. Πολλά μωρά όντως γεννιούνται με μακριά νύχια που πρέπει να κοπούν σύντομα μετά τη γέννα.

Η πραγματικά κρίσιμη περίοδος για την ανάπτυξη του μωρού σας ολοκληρώνεται. Μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, όλα τα μέρη του σώματός του θα είναι εκεί. Ακόμα και τα γεννητικά όργανα έχουν αναπτυχθεί. Μέχρι αυτή την εβδομάδα, τα βλέφαρα έχουν διαμορφωθεί και θα κλείσουν. Θα παραμείνουν κλειστά μέχρι σχεδόν το τελευταίο τμήμα του τρίτου τριμήνου.

Αυτή την εβδομάδα το μωρό σας ζυγίζει γύρω στα 8,5 με 14 γραμμάρια και το μέγεθός του φτάνει γύρω στα 6,5 εκατοστά.

Η εγκυμοσύνη σας την 12η εβδομάδα.

Η όρεξη σας έχει επιστρέψει. Κρύψτε τους καταλόγους των ντελίβερι! Αυτό το χρονικό διάστημα πολλές γυναίκες αναφέρουν ότι νιώθουν, πως «το μωρό πεινάει». Βεβαιωθείτε ότι τρώτε αρκετά, αλλά μην νιώθετε ότι πρέπει «να τρώτε για δύο».

Καθώς αυξάνεται ο όγκος του αίματος για να τρέφεται το έμβρυο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα ούλα σας είναι πιο ευαίσθητα και ματώνουν όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας ή χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα. Μπορεί να είναι ενοχλητικό, αλλά είναι φυσιολογικό.

Συγκατάθεση στη χρήση cookies